Helstekt karré och potatisgratäng

Eftersom jag har en duktig man som jobbar även helger, så ville jag göra nåt extra för honom i lördags. Det blev helstekt karré, potatisgratäng och skysås. Det uppskattades!

Super-enkelt är det med, så här gör du:
Karrén gnider du in med salt, peppar, grillkrydda och soja (eller det du gillar helt enkelt) och sen in i ugnen på 175-200 grader. 1 timme/kg brukar jag räkna på och det blir alltid bra.
Poptatisgratäng är ju också bland de enklaste.
Skiva potatis och lök i tunna skivor. Jag brukar alltid pressa en vitlök i formen innan jag varvar med lök och potatis. Salta och peppra. På med grädde/mjölk. Jag brukar ta 50/50 med grädde och mjölk för att få den extra krämig. In i ugnen på 175 grader. Ju längre den får stå i ugnen destu krämigare och godare blir den!
Skysås gör jag på skyn som blir i formen som köttet ugnsteks i.
När köttet är klart häller du över skyn i en kastrull och häller på lite vatten/mjölk, och smakar av. Det brukar inte behövas nånting mer än kanske lite salt och peppar. Jag brukar smaka av med lite svartvinbärsgelé om jag har det hemma. Red av och sen är det klart!
Hoppas det smakar :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0