Sushi time!

Idag gjorde jag sushi. Så jäkla gott! Gjorde även friterade lökringar på mina sambos begäran :) Gott, så klart. Och enkelt. Både sushi och lökringar är fånigt enkelt att göra. Laxen som jag har i rullarna skär jag upp i stavar (laxen ni ser på bilden är till "äggen"), samma med gurkan. avokadon delar jag på mitten, tar ur kärnan, kröper ur och sedan skär skivor.
 
Det du behöver är:
 
sushiris (funkar med grötris också)
lika delar risvinäger/socker
Noriark (sjögräsark)
wasabi
lax
gurka i stavar
avokado
Sushimatta
en skål med vatten att doppa fingrarna i
en vass kniv
 
När du kokat riset och smaksatt det med risvinäger och socker (värm i kastrull tills sockret lösts upp) , samt skurit upp fisk och grönsaker kommer vi till det roliga. Att göra rullarna, som kallas för Maki. Lägg ett noriark på din matta. Fukta händerna med vatten så klibbar inte riset så mycket. Tryck ut riset på arken. Lämna ca 1 cm vid nedre kanten och ca 2 cm vid övre kanten fritt från ris. Lägg på din fyllning nästan i mitten av riset. Fukta kanterna som du lämnat med lite vatten. Rulla sedan ihop med hjälp av mattan. Skär upp i skivor. Servera med japansk soya. Bon Appetit!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fan så husligt! Inte alla som skulle ställa sig och göra egen sushi bara sådär!! :D Måste testa, älskar sushi ^_^

2013-08-31 @ 20:30:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0