Årets Tårtbagare?

Jag är med och tävlar, ge stjärnor och gillar gärna mitt bidrag. Gillaknappen (fbgillning) hittar du längst ner till vänster på sidan. Ni skulle göra min dag! :)
 
Här hittar ni mitt bidrag!
 
 

Veckan baktips

Idag tänkte jag dela med mig av vad som (för mig) är ett måste att ha i köket! Grejer jag inte klarar mig utan eller som underlättar till tusen. Det ska vara roligt att stå i köket och just därför underlättar det enormt att ha bra och RÄTT köksutrusting och verktyg.
 
- Slickepotten
Jag vet inte vad jag skulle ta mig till i ett kökutan en riktigt bra slickepott. Och vad fasen är grejen med HÅRDA slickepottar? Dom funkar ju inte alls, enligt mig. En mjuk, följsam slickepott är ett måste för mig.
 
- Vågen.
Japp, utan min våg skulle jag aldrig kunna baka macarons och mycket annat som mäts upp i gram. En våg är en himla bra investering till köket, anser jag.
 
- Termometer.
Även denna skulle inte gå så bra att baka tex macarons utan. Även praktisk att ha då man gör en stek eller annat mumsigt.
 
- Måttsats
Hur bakar man utan dlmått osv? Det säger ju sig självt att mått är jäkligt bra att ha ;)
 
- Elvisp/köksassisten
Att vispa grädde för hand går, men det tar sin tid. En maräng vispas med fördel med elvisp. Själv har jag ingen köksassistent.. än. Men det är ju jul/födelsedag snart så jag hoppas jag varit snäll nog i år :)

Sista oktober

jaha, sista oktober idag. Snart är vintern här. Jag älskar julen och allt som hör därtill men efter december, hoppar jag gärna direkt till april igen. Vintern är så himla lång..
 
Inga vinterskor har jag heller. Dom jag hade förra året gick dragkedjan sönder på (som dom ALLTID gör) så nu går jag omkring i trasiga converse. Ett par vinterskor är ett måste! Tänkte gå på skoaffären och höra vad det kostar att få dragkedjan fixad. Kanske är det lika dyrt som ett par nya skor, och då är det ju liten mening. Nå väl. Annars får jag väl ta mig in till stan, för här hittar jag inga skor alls. Det är snart vinter och dom ha knappt några riktiga vinterskor..
 
 

Hur man gör en dörrkrans - DIY

Juletider står snart för dörrn, men det är ju liiite tidigt att börja julpyssla. Men om man ändå vill göra det fint och välkomnande till sitt hem då? Då tycker jag att en krans är det absolut bästa att mötas av vid någons dörr :) 
 
Jag har knåpat ihop en krans nu idag, dock ska den dekoreras men det får bli senare när jag har det jag tänkte använda. Man kan ju klä in sin halmkrans med granris, enris eller vad man nu gillar. Jag valde grönmossa den här gången. Det är inte så stickigt. ;)
 
Det här behöver du till din krans:
 
- sax
- halm eller hö till stommen
- ståltråd, gärna av det grövre slaget
- mossa (granris eller annat ris)
- björntråd (eller tunn ståltråd)
 
Då börjar vi med stommen. Lägg ett knippe halm (tjocklek efter önskemål) på ditt underlag och bind ihop med ståltråd, jag klippte lagom långa bitar, drog dem runt stommen och låste tråden genom att vrida ändarna tajt runt varandra. fortsätt att bygga på längden tills den har den storlek du önskar. Böj ihop den för att se hur stor den kommer vara. När den har den storlek du önskar, bind ihop så den formas till en krans med hjälp av ståltråd. Klipp bort halmen som spretar ut på sidorna.
 
Dags att täcka kransen. Lägg en bit mossa på din halmstomme. Ta fram björntråden och fäst genom att knyta runt stommen och mossan. Sedan lindar du tråden runt stommen och mossan, och lägger på mer mossa eftersom. Du behöver inte täcka baksidan. När du nåt hela vägen runt, avslutar du med att fästa tråden på samma vis som när du började, en dubbelknut och det sitter! 
 
Dekorationen då. Ja där är det ju helt efter tycke och smak. Lingonris, blåbärsris, ett vackert band, kottar.. Ja bara fantasin kan sätta gränser! 
 

Kunde inte vänta

Näe, jag kunde inte låta bli. Nu i eftermiddag gjorde jag en saffransdeg och efter middagen bakade jag ut och gräddade årets första lussekatter. Är man jultokig så är man. Gott som fasen och jag har det absolut bästa receptet som ger såå saftiga och luftiga bullar. Det här receptet har hängt med sedan jag var barn. Jag har gjort någon liten ändring så nu är det verkligen toppen. Jag kommer aldrig överväga att testa annat. Jag har aldrig förstått varför man har kesella i, jag vet att det ska göra dem saftiga men dem jag smakat har varit kompakta och tråkiga.
 
Jag kommer antagligen dela med mig av receptet, men det får bli senare, närmare jul :) Så, den som väntar på något gott.. :)
 
 

Min vinst

Igår fick jag min vinst från tävlingen jag var med i, Baklycka. Massa värdecheckar samt en ENORM blender hämtades ut på posten! Aldrig sett en så stor blender förut. Frågan är bara vad jag ska göra med den? Smoothies och soppor.. Hm. 
 
Nå väl. Riktigt roligt att vinna, sällan jag gör det då jag är med i tävlingar, oavsett om tävlingarna går ut på talang eller tur. :) Funderar på om jag ska baka lussekatter idag, eller om jag ska hitta på nåt annat med saffran..
 
 

En dålig start blev bättre

Jag hade en så dålig start på den här dagen.. Colin testade tålamodet till max, ville inte göra nånting som jag ville och vägrade även äta frukost utan sölade istället gröt överallt förutom i munnen. Tog med honom och gick ut på byn med Malin, gjorde några ärenden. Inne på ICA fick Colin spel då han såg brödet jag la i korgen. Han va ju döhungrig så jag fick skynda till kassan och betala så han kunde få en banan. Den försvann illa kvickt och sedan var han på bättre humör.
 
Väl hemma blev det fika i form av källarfralla och saffranskaka. Köpte även två påsar saffran på affären så jag ska nog faktiskt baka lussekatter idag eller i veckan någon gång. Colin var helt tokig i saffranskakan så jag gissar att han kommer gilla lussekatter minst lika mycket :)
 
Nu har jag parkerat i soffan och stoppat i mig värktabletter så jag förhoppningsvis slipper dessa jäkla pmsbesvär (som även dom bidragit till mitt kassa humör), en kopp te i näven och surfar runt och tittar på juliga bilder. Överväger att slå på "Leilas Jul". Jag ser det flera gånger varje höst och innan jul, och verkar aldrig kunna tröttna. Mer jul än så blir det knappt när det gäller julprogram. :)
 
 
Minionstårtan jag gjorde i fredags. Figurer är inte min grej.

Tips gällande bakning

Jaha, man kanske skulle göra det här med tipsen till en veckogrej? Bara tre dagar sen sist, men hädanefter kanske. Den här gången tänkte jag ta upp de vanligaste frågorna jag stöter på, på facebook, olika grupper och bakbloggens kommentrarer.
 
Färgning av sockerpasta m.m
- Många frågar om man kan använda vanlig karamellfärg vid färgning av sockerpasta. Svaret är alltid detsamma; Nej! Karamellfärgen förstör sockerpastans konsistens och den blir klibbig och kladdig att arbeta med samt att karamellfärg ger en bismaksom inte alls är god. Det är heller inte att rekommendera att tillsätta florsocker när den klibbar när man tex ska kavla ut den. Använd då hellre majsstärkelse. Nå väl, när du färgar din sockerpasta behöver du pasta/gelefärg. Denna typen av färg är mer konsentrerad. Du behöver ytterst små mängder, vilket gör att det är snällare mot plånboken också.
 
-Ska du ge dig på att färga din macaronssmet? Samma sak gäller här. Karamellfärg är ett big No-no! Eftersom karamellfärg är flytande och odryg, behöver du tillsätta mycket för att det ska ge någon färg, detta förstör macaronssmetens konsistens. Dem kan se fina ut innan gräddning, men väl i ugnen väntar mest troligt ett gäng misslyckade macarons som flytit ut över hela plåten eller spruckit hela bunten.
 
 
 

Är det för tidigt?

Är det för tidigt att börja tänka på årets julbakning? Planera kan man ju göra förstås, men jag skulle gärna börja baka redan nu. Jag är en riktig sucker för lussekatter och har velat göra dem i säkert två månader nu, men har ändå lyckats hålla mig. Får se hur länge till jag pallar ;)
 
Saffranmacarons kan man väl iaf komma undan med att göra?
 
 

Jag höll på att falla..

Jag fick ett låångt mail igår från en webbsida som ville att jag skulle blogga hos dem istället för blogg.se. Fördelarna rabblades upp och allt lät ju jättebra, tyckte jag. Det här var ingen B-ig sida, jag var in på den mycket då jag var gravid med Colin. Jag tackade ja, utan att riktigt tänka över beslutet så noga.
 
Nu idag har jag pratat med Maria om det hela, då jag började tvivla på mitt beslut och hurvida det var ett bra val för min bakblogg eller inte. Bakbloggen har vuxit ganska mycket på sistone, mycket tack vare hur blogg.se lyft fram min blogg. Så jag valde idag, trots alla löften om egen domän och liknande, att avböja. 
 
Bloggen skulle ha varit fullproppad med massa reklam, som dom tjänar på, och jag skulle bara få stå ut med all den fula reklamen. Nej tack!
 
200 följare via bloglovin är väldigt nära nu! :)
 

Från sju till tre

Kommentarerna fortsätter att trilla in på bakbloggen och nu ligger jag på tredjeplats på mest-kommenterade-listan :) Fattar inte hur de stora bloggarna som får tusentals kommentarer per dag orkar med att svara. Fast de kanske inte svarar på alla heller.
 
Har en tårtbotten i ugnen, inför fredagens tårtbeställning. En miniontårta blir det, till ett dop :) Sedan när den är avhämtad och Dennis slutat, så åker vi till svärmor. Hade gärna hakat på ut på Halloween men det är himla mysigt hos svärmor så jag klagar inte :)

Men Wohoo!

Haha, kolla in vem som ligger på sjunde plats på mest-kommenterade-listan! :D
 
Man får fasen vara stolt och glad och skryta upp sig själv litegrann, så länge man har ödmjukheten kvar, och tro mig - Jag är så ödmjukt tacksam för ALLA fina ord, komplimanger, kommentarer som ni ger mig!
 
 

Vad glad man blir..

Vad himla glad man blir när man ser att ännu en gång visas jag på blogg.se! Inte på framsidan dock, men jag blir lika glad var jag än får synas lite :) Jag var så brydd var alla kommentarer som haglade in kom ifrån, loggade in via datorn och där var jag! :)
 
Har nyss kommit hem från mitt livs första föräldramöte (som förälder). Snön vräker ner och det känns lite mysigt att gå och se fotspåren efter sig. Nu är det verkligen hög tid till att köpa ett par vinterskor. Dem jag hade förra året har dragkedjan gått sönder på.. Hittade ett par jättefina för halva priset på skoaffären, hade tagit dem direkt om det inte var för att dem var i strl 42 och aaaaalldeles för stora.. Typiskt.
 
 

Tips gällande bakning

Några tips från mig, för att lyckas med bakningen och dekorationen. Hoppas det kan vara till någon hjälp, kanske någon nybörjare (som vi alla är i början) känner att detta var bra info :)
 
 
-Använd rätt tyll till rätt ändamål
Ska du spritsa normalstora cupcakes, använd då med fördel en större tyll. Dem jag använder är 1.6 cm i diameter. Ska du spritsa små detaljer tex runt en tårta, ta då en liten tyll. 
 
-Ording och reda
Håll efter på bänken medan du bakar. Ett kaos på bänken brukar leda till kaos i skallen! Stöka undan när bakningen är klar och innan du börjar dekorera.
 
-Stressa inte
Att baka när du känner att du måste skynda dig kan lätt leda till snesteg så som att ta salt istället för socker. Inte heller är det speciellt roligt att stressa fram godsakerna. Lugn och ro, bakning är som terapi för själen för mig, det är så jag varvar ner och har roligt!
 
-Läs receptet både en och två gånger
Tänker du testa något nytt? Då rekommenderar jag att du läser receptet både en och två gånger innan du sätter ingång. Ta fram alla grejer du behöver innan du sätter igång.
 
 
Rätt tyll till rätt ändamål.

Kalas eller inte?

Jag sitter och funderar på hur man ska göra då Colin fyller år.. Om man ska ha ett litet kalas för honom och bjuda in några barn från dagis kanske? Dock vet jag faktiskt inte vilka barn han brukar leka med, han leker nog med alla. Zelda och han leker ju himla bra tillsammans och dom brukar pussas och kramas, så dom tycker ju om varann :) 
 
Om inte annat så kan man ju bjuda hit familjen och Sylvia och Zelda, då har Colin nån att leka med, och vi får lite hjälp med att äta upp allt fika :) Vore roligt att göra en riktig tårta till Colin. Förra året blev så himla stressigt,jag hade julmarknaden och sedan var vi även in till stan på julmarknaden där,så jag hann inte riktigt med att göra någon rolig tårta..
 
 

Den där söndagen

Jag och Colin startade med en mysig morgon i soffan med frukost, -mackor och lussebullete. Malin passade Colin medan jag gick iväg på mitt städjobb och gjorde lite nytta. Väl hemma gick jag och Colin över till Sylvia och Zelda så barnen fick leka av sig. Jäklar vilken fart det är på dem! :)
 
Jag och Sylvia ska boka in en pyssel/bakdag med barnen. Baka lussekatter och pepparkakor, göra kransar att hänga på dörren och annat roligt höst/julpyssel. Det ser jag verkligen fram emot! :) Jag är så himla glad att jag börjat umgås med Syliva. En rak, rolig och härlig människa utan knussel :)

En kul grej

Min fina vän Caroline tyckte att jag skulle bidra i denna tävlingen "Hairicons 2013" så jag nappade på det, för skojs skull. Här hittar ni länk om ni känner att ni vill göra mig glad och rösta! :)
 
 

snart Halloween

Jaha, nästa helg är det Halloweenfirande här. Vi kommer inte gå ut, mest troligt åker vi nog till Hällesjö istället. Förra året gjorde jag en sminkning med hjälp av flytande latex. Blev bra. Folk ryggade tillbaka när dom såg min sminkning så det var väl ett bra betyg ;)
 
Hade jag gått ut på Halloween hade det kanske blivit något med latex igen, dockvar det inte sådär jättekul när man skulle ta bort sminkningen. Jävlarrr vad det satt! Huden gillade det inte och jag var rödflammig i någon dag efter det hela. Men snyggt var det ju.
 
 

Städdag

Jag och Dennis har storstädat hela lägenheten idag. Jag passade på att rensa ur Colins garderob på kläder han inte längre kan ha. En påse ska tillbaka till Suss men var fasen ska man ställa resten? 
 
Jag skulle vilja få hallen färdigmålad och sätta upp listerna som fattas vid mosaiken i köket. Inte för vår egen del (jo, lite därför med) utan för att det ska vara lättare att sälja lägenheten när det är dags för det. Hela hallen är grundmålad utom i trappen. Där är taket så högt att det går inte komma åt utan en trappstege.. Listerna i köket (avsaknaden snarare) har jag stört mig på sedan mosaiken sattes upp, men ändå är det inga lister ditsatta för Dennis tycker inte det behövs.. Jo, det gör det.
 
Jag börjar verkligen känna att den här lägenheten är för liten. För mig men framför allt för Colin. Man märker verkligen väl att när han är hos svärfar eller svärmor där han har mycket mer yta att röra sig på, så är det lättare att roa sig själv också. För mig känns det som att lägenheten krymper för var dag som går..
 
 
 
 

Sagan om Ringen

Dagens beställning är av hämtad och jag hoppas dem smakar :) Det var en utmaning det här, smått och pillgöra och texten var jag oroligt över om jag skulle lyckas med men det gick över förväntan faktiskt!
 
Colin fick "hjälpa" mig när jag gjorde muffinsen, han åt smet mest och tittade på när jag gjorde resten. Det är så roligt att han börjar bli så pass stor att han faktiskt kan vara med och baka, även om han inte är riktigt stor nog att knäcka ägg osv, men det kommer ;)
 
 

Tagga ner

Nu kan jag pusta ut och lugna mina nerver, nu när "föreläsningen" är gjord. Jag vet inte vad man annars ska kalla det. Det var roligt fast att jag var så nevös att händerna skakade och magen värkte. Eleverna var snälla och duktiga. Jag inledde med att presentera mig och berätta lite om mig själv och hur det kom sig att jag började baka så som jag gör. Visa bilder ut bloggen samt min steg-för-steg video hur jag gör mina rosor. Domfick under tiden prova på det själv. Sedan dekorerade vi cupcakes som alla mumsade på efteråt. Tiden flög iväg och vips så var lektionen slut. 
 
Ny dag idag. Ingen aning om vad jag ska göra idag dock. Skulle varit ut och handlat inför kommande beställning men det är ingen jättepanik ännu. Så vi får väl se vad dagen erbjuder.
 

Nerver

Usch vad nervös jag är inför morgondagen! I morgon ska jag på en skola och.. ja, vad ska man kalla det? Hålla en föreläsning? Det är på elevens val, alltså är dessa elever väldigt intresserade av bakning och det jag gör. Årskurs 9, så det är inte direkt barn heller.
 
Jag hoppas det går bra. Jag ogillar skarpt att prata inför folk men det här kanske är lagom stort att börja med åtminstone. En klump i magen av nervositet har jag.. Försöker skaka av mig det hela men det går sådär. Men jag kommer nog vara stolt och nöjd när det väl är gjort :)
 
 
 
 

Lördag?

Känns konstigt att det är lördag idag.. Vi har ganska nyss kommit hem från svärmor, Colin blir dockkvar där tills i morgon, då Anki och Birgitta har ett gemensamt födeledagskalas ikväll. Vi skulle bara hinna dit och äta och sen skulle vi vara tvungna att åka hem och lägga Colin. Såna gånger är det tur att svärmor finns och gärna passar vår goknul :)
 
Gårdagen bestod av god mat, chill, och ett dopp i svärmor och Gulliks nya badtunna. Väldigt härligt! En bra kväll och jag tror nog att den här kvällen blir minst lika trevlig. Kanske jag skulle ha fixat håret så det är gjort.. Sedan återstår bara det återkommande problemet -vad ska jag ha på mig?
 
 

En inbjudan

Jag har blivit inbjuden till en skola för att komma och prata med eleverna om min bakning, bloggen, utvecklingen, visa hur man gör dekorationer m.m. Frågan är bara hur jag ska lägga upp det hela. Jag är nervös, jag har aldrig tidigare gjort något liknande!
 
Glädjen då jag läste mailet dock, jisses vad roligt att man blir tillfrågad :)
 
 

Att le

Något jag sällan och ogärna gör är att le på kort. Alltså sådär riktigt så att tänderna syns. Jag får hör att jag är fånig för jag "har ju så fina och raka tänder" osv. Men ändå känner jag mig obekväm och tycker att jag ser dum ut. Jag undviker det, faktiskt.
 
Kanske är det mycket min allvarliga min när jag är avslappnad i ansiktet som gör att folk trott, innan dom lärt känna mig, att jag är "en sur bitch". Jag är den absoluta motsatsen! Kanske man borde le oftare? Fått fina komplimanger för dessa bilder och faktiskt så tycker jag inte att jag ser ett dugg dum ut, bara glad :)
 
Johnna har gjort ett bra jobb med bilderna och jag är jättenöjd och ser fram emot fler fotograferingar!
 
 

Fler bilder

Tänkte visa några fler bilder från då Johnna fotade mig i söndags. Har äntligen fått hem datorn igen så nu har jag lagt upp bilder och recept på bakbloggen :) 
 
Väldigt nöjd med bilderna, det här är två av mina favoritbilder.
 
 

Yay!

Yay för mig! Jag brukar aldrig vinna tävlingar så det här var riktigt kul att få mail om igår :) nu inväntar jag priserna!
 
 

Datorlös

Känslan när man bakat, fotat och smakat på en så fantastiskt god och, om jag får säga det själv, snygg tårta och inte har någon dator...
 
Jag är riktigt nöjd med bilderna på denna tårtan och den var brutalt god dessutom! :) Vår dator är på lagning sedan två dagar tillbaka, hoppas den är klar snart så jag kan redigera och lägga upp bilder och recept! :)
 
 
 
 

Fotografering

Igår blev jag tillfrågad om jag var sugen på att fotas. Givetvis ville jag det! :) Nervös var jag, då jag aldrig fotats på det viset tidigare men jag tror att det fick bra och att Johnna fick några fina bilder :) Väldigt roligt var det och jag gör det gärna igen!
 
Här är ett smakprov, hoppas på fler bilder inom kort :)
 
 
 

kväll i soffan

Kurat ner mig i soffan. Dennis spelar dataspel och jag tittat på reprisen av Hela Sverige bakar.  Bagels, mina bagels är grymma så dom skulle fått passa sig om jag var med ;) Tror jag måste göra ett gäng snart. Så himla gott!
 
Ha en fin lördagkväll, vare sig ni partar eller har filmkväll :)
 
 

En vanlig lördag

Gårdagen var bra, jag gjorde god middag i form av jordärtskocksoppa till förrätt och sedan ryggbiff, egna strips och svampsås på egenplockad svamp :) Matkoman höll i sig resten av kvällen dock..
 
Lördagmorgonen startade jag med frukost med Colin för att sedan baka chokladmacarons. Dessa macarons har jag inte gjort för att bara äta som dem är, dom är bara en del av ett bakverk, ni får se när det hela är klart. Jäkligt goda blev dom i alla fall. 
 
 

I-landsproblem

Största I-landsproblemet - jag vill så gärna baka något gott och vackert, men har inte en susning om vad. Det är ett jävla fjuttproblem, som knappt kan kallas för problem men frustrerande är det likt förbannat..
 
Jag är på humör för en tårta av något slag, men samtidigt har det varit många sådana i bloggen på sistone.. Noll inspiration. What to do,what to do..
 
Delar med mig av några favoriter av det jag bakat tidigare,
så kanske inspirationen knackar på dörren snart.
 
 

Gravidfunderingar

Bebismagar och små nyfödda knoddar ploppar upp likt svamparna i skogen. Jag tittar med jämna mellanrum på bilder från då jag var gravid och känner att jag ångrar att det inte togs fler bilder på mig och magen. Det hade varit så himla kul att göra en riktig gravidfotografering. 
 
Jag skulle vilja göra en fotografering med min lilla familj. Colin, Dennis och jag. Det finns duktiga fotografer med bra priser, så jag funderar på att försöka övertala Dennis. Han är dock inget jättefan av att vara med på bild..
 
Jag nästan hoppas att jag blir större med nästa bebis. Fick många gånger höra att "blir du inget större, du" eller "för att vara si och så långt gången har du en liten mage". Nog för att det är otympligt och allt blir bökigare med magen, men ändå.. Jag minns att jag på slutet inte ens kunde gå från ICA till min mormor (ca 200-250 meter) utan att nästan kissa på mig, för Colin låg och tryckte på blåsan. 
 
Många saker som blir svåra och jobbiga då man är gravid, men oj så mysigt det är ändå. Att känna bebisen sparka och röra sig, varje gång man går på MVC och får lyssna på hjärtslagen. En gång spelade Dennis in ljuden och skickade till den blivande farmorn, minns det som uppskattat :')
 
Dags att boka en tid för Colin på BVC nu, kolla om hans kurva ser bättre ut, den hade planat ut lite sist. Vilket berodde på att under en period var det en kamp att få i honom mat över huvudtaget. Usch vad jobbigt det var. En maktkamp som är helt omöjlig att vinna. Det var bara att ta det med ro, och inte göra maten till en grej. Mat ska vara gott och roligt!
 
 
Gravid i v 32+4 och Colin ca en vecka gammal.

Pirrig i väntans tider

Det här med väntans tider alltså..
 
Har varit på möte idag, gick ungefär som jag väntat mig. Får se vad det leder till. Funderar på att baka något så jag har nåt att bjuda på när Sylvia m.fl kommer och hälsar på ikväll. Men vad? Något någolunda enkelt men gott, får fundera lite.
 
 

Hallonlakritsmacarons

Idag har jag bakat macarons. Det var ett tag sedan sist, i början på augusti. Då gjorde jag passionsfruktmacarons. Idag blev det lakritsmacarons med hallonsmörkräm. Dessa är nog en av de bättre smakerna jag gjort! Ingen har dock slagit saffranmacaronsen ;) Kan bero på att jag är helt galen i saffran. Dags att göra dem snart igen tror jag..
 
 

Nervpirrande

Nervös. Så jäkla nervös! Det känns verkligen som att ALLT hänger på det här telefonsamtalet. Att gå och vänta gör mig ännu mer nervös. Tänk om allt faktiskt klaffar?! Jisses. Nervpirrande är bara förnamnet. 
 
Skingrar tankarna med macaronbak.
 
 

RSS 2.0