Hur man gör en dörrkrans - DIY

Juletider står snart för dörrn, men det är ju liiite tidigt att börja julpyssla. Men om man ändå vill göra det fint och välkomnande till sitt hem då? Då tycker jag att en krans är det absolut bästa att mötas av vid någons dörr :) 
 
Jag har knåpat ihop en krans nu idag, dock ska den dekoreras men det får bli senare när jag har det jag tänkte använda. Man kan ju klä in sin halmkrans med granris, enris eller vad man nu gillar. Jag valde grönmossa den här gången. Det är inte så stickigt. ;)
 
Det här behöver du till din krans:
 
- sax
- halm eller hö till stommen
- ståltråd, gärna av det grövre slaget
- mossa (granris eller annat ris)
- björntråd (eller tunn ståltråd)
 
Då börjar vi med stommen. Lägg ett knippe halm (tjocklek efter önskemål) på ditt underlag och bind ihop med ståltråd, jag klippte lagom långa bitar, drog dem runt stommen och låste tråden genom att vrida ändarna tajt runt varandra. fortsätt att bygga på längden tills den har den storlek du önskar. Böj ihop den för att se hur stor den kommer vara. När den har den storlek du önskar, bind ihop så den formas till en krans med hjälp av ståltråd. Klipp bort halmen som spretar ut på sidorna.
 
Dags att täcka kransen. Lägg en bit mossa på din halmstomme. Ta fram björntråden och fäst genom att knyta runt stommen och mossan. Sedan lindar du tråden runt stommen och mossan, och lägger på mer mossa eftersom. Du behöver inte täcka baksidan. När du nåt hela vägen runt, avslutar du med att fästa tråden på samma vis som när du började, en dubbelknut och det sitter! 
 
Dekorationen då. Ja där är det ju helt efter tycke och smak. Lingonris, blåbärsris, ett vackert band, kottar.. Ja bara fantasin kan sätta gränser! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0