Jag skulle varit rik

Om jag fick en krona för varje gång npgon frågade om jag var helsvensk, då vore jag förmögen :)
 
 

HUR?

Jag ska visst inte jobba imorgon.. Huuur ska jag kunna sova i natt?? Hahah jag dör lite nu!
 
 

9 dagar

Så var vi nere på ensiffrigt. Jag är fortfarande förvånansvärt lugn måste jag säga. Dennis var på klubben igår och fixade med tyget som ska hänga i taket, dit idag igen och göra klart det. Sedan ska det hängas upp pompoms i fina färger, ljusslingor ute och ljuslyktor osv. Tror det kommer bli fint. Det kommrr nog inte kännas som en MC-klubb nör vi är klara där.
 
Nu ska jag spackla en tårta som ska hämtas nu på morgonen :)

12 dagar

12 dagar kvar till bröllop. Jag borde vara mer nervös än vad jag är, kan jag tycka? Det känns fortfarande långt borta av någon anledning. Dennis kostym har inte kommit än.. jag borde stressa upp mig, men jag har stressat nog över den så jag börjar nästan ge upp istället.
 
Jag kan i alla fall pusta ut från bröllopstårtbeställningarna. Alla är nu gjorda och nu är det bara min kvar på schemat. Den kommer bli magfig och mäktig i både smak och (förhoppningsvis) utseende. Men jag tänker inte berätta i förväg om den ;)
 
Jag är inne i en period av rastlöshet vs noll lust till att göra nånting över huvudtaget. Den känslan är inte ett dugg kul. Kanske är det bröllopsnerver ändå? 
 
 
Helgens tårtor. Den övre var det 4 st likadana av, den ndre var en liten våningstårta i de allrs enklaste laget..

Större kyldisk

Så var den nya kyldisken på plats. Den väsnas betydöigt mer än den andra men de kan ju vara så stt den får jobba mer gör att hålla ner tempen när de är så kvavt och varmt.. Sen blir det sån jäkla kondens på disken, men så böir det överallt just nu. Jag är lite glad att jag inte har som på ICA, dom har många kylar att ständigt torka av. Men jag är nöjd! Nu ser det faktiskt ut som ett café! Jag kan ställa i hela tårtor/cheesecakes osv, jag behöver inte läggs upp portionsbitar på assietter, vilket ser trevligare ut. En nykomling som blev poppis omedelbart är hallonbiskvin! :) Jag använder ju aldrig essenser och sånt, bara äkta grejer och det känns verkligen när man smakar på biskvin. Man både ser och känner att det är riktiga hallon i! :)
 
 

Svampmode

Har varit hos mamma en stund, där vi även åt middag. Vi började prata om svampplockning, så nu är jag sjukt sugen på att fara lite uppåt gäddede och leta gula kantareller. Jag vet att jag plockat sådana uppe vid vindkraftverken i havsnäs med, men jag åkte liksom bara med så jag vet inte var det var.. :( men uppåt norgegränsen borde det gå att hitta utan uttittat ställe. Det är verkligen något jag gillar, att traska i skogen och plocka svamp eller bär. Jag blir alltid helt lyrisk när man hittar åt ett riktigt toppenställe :)
 
Denna korgen är från förra hösten, då jag och Dennis var ute på svärmors svampställe och plockade massor av röd-gul trumpetsvamp :)
 
 

Äntligen helg!

Så har jag ganska nyligt fått lite helg jag med :) Bröllopstårta och 80 st bröllopscupcakes (två olika beställningar) har blivit upphämtade idag och jag pustar alltid ut lite när dom lämnar caféet, för då släpper spänningarna och jag ansvarar inte länge över bakverken :P 
 
Såhär blev tårtan; största bottnen är 35 cm, sedan 25 och 15 cm. Själva tårtan är klassisk morotskaka med philadelphiafyllning. Mums! 
 
 
Så hade jag ju en beställning på 80 cupcakes med. 3 olika smaker -choklad, hallon och vanilj. Blev bara kort på dom med hallon dock. Hoppas alla är nöjda och glada med sina beställningar :)
 
 

Officiell nedräkning

Första augusti idag, vilket innebär att det är 23 dagar till bröllopet. Jääävlarrr vad det börjar närma sig med stormsteg. Tyckte nyss det var vår? Idag är sista dagen att anmäla sig till bröllopet också. Så vi får se ikväll om några sista-minuten-anmälare tillkommit ;) Vi ser ut att bli många på bröllopet i alla fall. Blir ett pussel att få plats med alla, men finns det hjärterum..
 
Idag ska jag färdigställa bröllopstårtan som hämtas imorgon, samt förbereda det jag kan till en annan beställning på nästan 100 (!) Cupcakes till ett annat bröllop. 2 beställningar i helgen alltså :) Ryggen är fortfarande trasig men det får gå ändå. 
 
Crusingklubben var här igår igen, blivit några gånger i sommar, alltid lika trevligt! :)
 
 

RSS 2.0