Preach as you Teach

Många åsikter har uttryckts här på sistone. Ventilera är nödvändigt.
Jag slutar aldrig förvånas över människor överlag. Den där masken folk drar på sig när dem möter någon som tidigare varit samtalsämnet under fikaträffen på ICA, eller hemma i soffan med ett glas vin och några vänner. Plötsligt är det som bortblåst, allt det där skitsnacket som sas. Plötsligt umgås man med den man sagt är "dum i huvet","det måste vara nåt fel på den där människan", "vem tror Hen att Hen är egentligen?" osv. Jag vet flera som gör så här. Jag blir knappt förvånad längre. 
 
Jag ser på dem, och skakar mest bara på huvudet. Lev som du lär, har du hört det uttrycket någon gång? Många verkar inte alls förstå innebörden med det. Falskheten i dessa människor ligger på topp, just i det där ögonblicket när de glatt hejar, tar en fika, en promenad eller likande med dessa som de tidigare snackat skit om. Men kanske är du inte nåt bättre själv?
 
Se dig i spegeln.
 

Hemmadag/Bakdag

Jag har en hemmadag idag och gör det jag kan hemifrån. Beställer saker, ringer samtal osv. Jag har ont i ryggen sen målningen och jag vet att om jag trotsar det och fortsätter måla så blir det bara värre. 
 
Eftersom vi ska köra fram och tillbaka till Sundsvall imorgon, i en bil som man sitter som en banan i, kan det vara bra att inte utmana ödet och dra på mig ännu mer ryggont innan det. Jag kommer mest troligt ha ännu mer ont i ryggen efter i morgon ändå.
 
Jag passade även på att slänga ihop lite maränger till vad jag tänkt ska bli en pavlova. Eller minipavlovor blir det :) Jag har faktiskt aldrig gjort pavlova förut så jag hoppas de blir bra. Det ser i alla fall väldigt gott ut, när dom inte ens är gräddade än. Alldeles toppiga och sammetslena :)
 
 
För en gångs skull lägger jag in annat än mobilbilder. Det är så smidigt med Instagram och mobilen. Det blir lätt att det är de bilderna som används, dom är ju bara ett klick bort liksom :) 

Äntligen fredag!

Ja jag vet väl inte om det är "änligen" fredag, veckan har gått jättefort så det har inte direkt varit en plågsam vecka. Om man bortser från dagens ryggvärk.. Var i lokalen hela dagen igår, målade ett lager till inne på toaletten och målade några stolar till. Maskerade inne på toaletten, verkligen tråkigt göra, så jag är glad att den är liten ;)
 
Färgade håret här om dagen, det var inte tänkt att det skulle bli så mörkt som det blev men så här i efterhand är jag väldigt nöjd med färgen :) Och eftersom jag har ett ego större än mitt eget huvud (sägs det i alla fall) så visar jag mer än gärna upp före- och efterbilder. Varsågoood!
 

Gör dina behov nån annanstans, tack!

Alltså allvarligt. Här på ringarna verkar hundägare inte ha nåt begrepp över huvudtaget. Folk låter sina hundar pissa och skita överallt. Det är pisspölar på alla gångvägar så man får gå slalom för att slippa gå i det. Bajs ligger det lite här och var med, mitt på gångarna, utanför dörrar, vid brevlådorna osv. 
 
Nu när jag skulle gå och lämna Colin på dagis möts jag av en stor pisspöl precis utanför vår dörr. Tack så jävla mycket, men jag vill fan inte kliva i din hunds piss! Låt hundarna vänta med att göra sina behov tills ni är utanför området kanske? Kan hunden inte hålla sig? Nä, men då kanske ni borde gå ut med den OFTARE, så dens kissblåsa inte håller på att explodera?
 
Less tjej. Äcklad tjej.
 
 

Startar dagen

Idag startar jag dagen i min egen takt. Colin ligger fortfarande och då är det skönt att få vakna till och göra vad man känner för, innan Colin vill starta sin dag med :)
 
Torsdag, idag ska mest troligt sotarn komma och hjälpa oss ang fläkten som ska sättas in. Vi var upp till Ringvattnet igår och hämtade tapetseringsbordet också. Dennis mormor är verkligen en go tant, henne tycker jag väldigt mycket om :)
 
Nu är det bara att invänta att Colin vill kliva upp,
sedan blir det de vanliga morgonrutinerna och sedan dagis.
 
 

Gravid och matproblem?

När jag var gravid med Colin, hade jag problem med illamående de första 18-20 veckorna. Bara lukten av mat framkallade kväljningar och det enda jag kunde äta var mannafrutti och te, under en period. Barnmorskan sa varenda gång vi var dit, hur viktigt det var att jag fick i mig mat. Jag gick ner ett gäng med kilon i början.. När jag var i vecka 36 hade jag gått upp ynka 3 kg. 
 
Från tidiga tonåren har jag haft en förvrängd syn på mat. Vissa skulle kalla det anorexi, jag skulle säga "någon slags ätstörning". För någon hälsosam syn på mat var det verkligen inte. Jag lärde mig ljuga, gömma och smussla, allt för att inte behöva äta. "Hur lite kan jag äta på en dag" var en tanke som ständigt hängde med mig. När jag vägde som minst stod jag fortfarande framför spegeln och klämde på den lilla hudvalken som fanns och äcklades av vad jag såg. jag var ju så tjock, tyckte jag.
 
 
 
Det här är jag på skolavslutningen i 8an. I 9an "pikade" jag och var som allra tunnast och mådde som allra sämst.
 
När jag blev gravid kom den där rösten smygandes tillbaka. "Akta dig så du inte blir tjock", "ät inte det där, tjockis!" eller liknande, ekade då och då i huvudet. Jag slogs med de tankarna ofta och försökte trycka bort dem så gott jag kunde. Under hela graviditeten gick jag upp 7 kg. Ut kom en frisk, dock något tunn liten kille (inget som hade med mig och maten att göra, fostervattnet hade sipprat i en vecka utan att jag förstått det..) Jag är dock helt övertygad om att när det är dags för nästa barn, kommer jag tackla det här mycket bättre. Jag kanske aldrig blir helt fri från den där rösten som ligger långt där inne, men nästa gång tror jag att jag kan hantera det hela bättre. Jag var oförberedd på vad som skulle hända med min kropp, fast att jag så väl vet, så var jag inte beredd, på nåt vis.
 
Jag svamlar nu. Det jag ville ha sagt var; döm inte andra så jäkla snabbt. Du har inte en aning om vad andra varit med om, vad som format den människan som du gärna kastar skit på. Jag "bantade" inte under min graviditet, jag slogs med ett monster som fanns i mitt huvud, som sa åt mig att inte äta. Colin var frisk när han kom, och det är det enda som spelar någon roll.

dada, hink och spade

När Dennis slutat ska vi åka till Ringvattnet och hämta ett tapetseringsbord hos Dennis mormor. Nu när trappen är igenlagd står tapetsering på agendendan :) Yay! Jag kan inte gå ut på byn utan att någon frågar mig hur det går, när jag öppnar osv. Idag var det 3 stycken vid olika tillfällen som frågade. Många tror på det här, och jag hoppas att dom faktiskt kommer och fikar också, och inte bara säger att "Strömsund behöver dethär" och sedan fortsätter gå på ICA och fika. Men så fint som jag tror det här kommer bli, så kommer inte folk kunna låta bli att komma till mig :)
 
Jag ska nog lyckas snärja några stammisar, hoppas jag ;) Det känns fortfarande overkligt och långt borta det här.. När jag tänker efter så känns det rätt sjukt. Jag hittade inget jobb -så jag skapade ett! Jag ska vara chef. Jag ska driva det här cafét. Ansvaret vilar på MINA axlar. Det känns helt galet och rätt läskigt med.
 
 Men frustrationen. Det GÅR inte att nå fram.
 

En försenad present

Idag fick jag min födelsedagspresent av syster Malin. Den tog längre tid än väntat att få skickad, därav förseningen. Men vad gör väl det när presenten var så mitt i prick som bara går? :) Linda Lomelinos bok "Lomelinos Tårtor" samt en bok som heter "Världens bästa Kladdkakor!" :) Gissa om jag blev glad!

MIna bak/matböcker börjar vara många nu. Jag har 3 st om enbart choklad! -bara det liksom. Bilderna i Lomelinos bok är underbara precis som hennes skapelser. Fantastiska! En av mina absoluta favoritbloggerskor :)
 

Mitt i veckan

Onsdag redan. Ut på byn sedan och gå till lokalen och kanske dra ett lager färg till inne på toaletten. Började måla den igår. Antingen är det fusktapetserat eller så så är det hundra år sen det gjordes, tapeten sitter dåligt, så jag har försökt åtgärda det med.
 
Nu är trappen igenlagd, så nu behöver man inte vara rädd att trilla ner där :) Ska läggas en matta över, så kommer man inte se att det ens varit en trapp där. Snart dags för tapetsering! Ska bli riktigt kul att få upp tapeten, för det betyder att man kan börja sätta upp hyllor osv efter det ;)
 
 

Korallrosa

Mer målning av stolar idag, samt limmat och fixat några dom var lite rangliga.  Det tar sig verkligen! I helgen ska vi hämta soffan som jag vunnit på auktion, blir spännande att få in den.
 
kolla in färgen. Den ser god ut, nästan så man vi smaka på den ;)
 
 

Målas och fixas

Jag har börjat måla resten av stolarna till cafét, jag fick tapeten förra veckan och har plockat ut två färger ur den som ska gå igen på en del möbler. Kommer bli sååå fint! :)
 
Så igår målade jag lite och ställde ut möbler så jag har bättre plats där köket ska byggas. Det blir fint, jag ser fram emot att få upp tapeten också. Jag börjar vara nervös, men det vore väl konstigt om jag inte var det? Det känns jättebra att jag har en tjej som kommer jobba med/för mig som har erfarenhet sen tidigare att jobba med människor - och kassaappareter :P 
 
 

Rokoko, IKEA, Lagerhaus

Svärmor hittade en auktion på en auktionssida, en superfin Rokoko-soffa samt 2 matchande fåtöljer. Jag blev helt förälskad när jag fick se dem och att jag skulle buda på dessa var en självklarhet :) 
 
Jag satt på helspänn sista timmen, några andra bud lades och jag trodde med största säkerhet att priset skulle skjuta i höjden de sista minuterna. Det gjorde det inte! Jag VANN DEN! :) Lyckan var gjord och nu ska jag beställa frakt av denna snygging! Yay för mig, yay för svärmor som hittade den och yay för "svärmorssoffan" ^_^
Igår var jag och Dennis till IKEA för att storhandla till cafét. Massor blev det! Hyllor, prylar, blommor osv. Sedan vidare till Media Markt och köpte vattenkokare, grillgärn, micro, kaffemaskin osv. Skönt! Får se när det packas upp vad som missats, alltid missar man nåt..
 
 
Det här var bara ena kundvagnen, den andra var lika full ;) Sist men inte minst; en sväng på Lagerhaus! Massa fint men jag förvånades över hur lite jag hittade till cafét där.. Jag fick ett presentkort av Dennis i födelsedagdpresent som användes här. Dock hittade Dennis en enorm badanka som Colin fick, så den stod för större delen av presentkortet ;)
 
 

Nåt slags rekord

Heja oss! Jag och Colin måste ha tagit nåt slags rekord idag! Vi skulle vara på BVC 9.45, Dennis skulle plocka upp oss och köra oss dit och sedan till dagis. Det var bråttom då Dennis även skulle hinna äta lunch då hans lunch börjar 10.00. Så, vi gör oss i ordinng åker dit, in, väger och mäter och ut igen, Colin lämnades på dagis 10.05. Så fort gick det minsann!
 
Colin växer äntligen bra igen. Han har vuxit hela 3 cm sen i höstas och är nu 88.5 lång och väger 12.2 :) ÄNTLIGEN! Han följer sin kurva bra och han är en frisk och glad kille. Den här matvägrarperioden är som bortblåst nu, skönt att den är över. Igår åt han 2 portioner till middag, han äter bra på dagis.. Det är en himla lättnad!
 
När jag var gravid och när Colin var bebis, så sa vi att Colin ska inte få sötsaker så som godis och kakor osv förrän han börjar vara så pass stor att han kan känna att "varför får alla andra barn men inte jag?", men när man är med om sådana här matvägrarperioder, som varar i månader, då testar man i princip ALLT. Bara han äter NÅNTING så är man glad. Om det varit pasta, frukt eller en kaka har inte spelat någon roll, så länge han ätit. Vissa dagar levde han på kanske 10 majskrokar (som i sig egentligen är mest luft.) och lite vatten. Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig, och jag hade aldrig väntat mig att vi skulle behöva oroa oss över vad vår lilleman lever på egentligen. Det blir inte alltid som man tänkt, helt enkelt. Det är lätt att säga sådant när man är gravid eller har ett spädbarn, men när det spädbarnet växer upp till ett barn med en jäkla stark vilja och egen åsikt, då är det inte så lätt. 
 
 
Mini-Dennis!

Bullar

Jag har precis bakat ut semmelbullar som nu står på sin andra jäsning. Jag vill göra någon kul twist på semlorna och funderar på vad.. Det är kul att bakbloggen faktiskt räknas som en del av mitt jobb. Det är ju tack vare den jag gjort mig ett namn som folk känner till, tack vare den som jag har nåt ut till folk. Alltså är det viktigt för mig att fortsätta hålla bloggen någolunda uppdaterad.
 
Jag gillar ju traditionella semlor dock, så att hitta en twist som klår dem blir svårt. Pistagesemlor är ju gott.. Ska man tänka steget längre så kanske man får sluta tänka "semla" och fokusera mer på härliga smakkombinationer.  Malin är ett bra bollplank så jag kanske skulle ha bollat lite idéer med henne.. Som tack får hon såklart provsmaka sedan :)
 
 

Torsdag

Torsdag och kylan är tillbaka. Vi fick ju i alla fall några dagar med mildare väder men nu säger termometern att det är -15.. Brr..!
 
Lämnat Colin på dagis och slökollar på Grey's Anatomy. Det är avsnittet där dem kraschat med ett plan och några av huvudpersonerna dör som flugor. Behöver jag ens säga att jag lipar när jag tittar på det här?
 
Redan fredag i morgon. Vi åker till Hällesjö direkt när Dennis slutat, sover över där och på lördag åker vi till IKEA för att handla grejer till lokalen. Igår kom kylmontern och tapeten. Jag stressar, fast att jag inte kan göra något nu i lokalen.. Eller jo,nu när tapeten kommit kan jag ta med mig den och handla färg och måla fler möbler, men det är allt jag kan göra just nu tror jag. Frustrerande att känna att jag inte har full kontroll.
 
 

Cupcakes

Komfram till att det var väldigt länge sedan jag gjorde cupcakes. Det är roliga att göra men ändå är det så länge sedan sist.. Kanske jag skulle gjort några snart igen? Måste bara komma på en grym smakkombo först så ni blir helt saliga ;)
 
Personligen så tror jag den som är högst upp till vänster är den absolut godaste cupcaken jag både gjort och ätit. Muffinsen var jättesaftig men samtidigt lätt och luftig och frostingen var så krämig och len att jag inte visste var jag skulle ta vägen! :) Recept på dem hittar ni HÄR.
 
 
 

Stressad

Det börjar kännas att det inte är så länge kvar till planerad öppning av Cafét. Jag stressar upp mig och blir lättretad, nojar och oroar mig. Nu är det saker som jag inte kan göra själv som återstår,vilket gör att det känns som att jag inte har någon kontroll.. En lucka ska läggas för trappen, diskmaskin och spis ska kopplas in (vilket det krävs rörmockare och elektriker till) och ett kök ska byggas. Köket kan vi nog få till själv, jag och Dennis. Men det känns stressande ändå, då ingen av oss byggt ett kök förr. Är nog inte så avancerat egentligen, ska ju inte vara massa skåp och lådor, bara bänkytor och sedan hyllor för förvaring. Eller jo, nåt skåp kanske man ska ha, för torrvaror..?
 
Nåväl. Det är på gång i alla fall. Idag var det byggnissar i lokalen så jag hoppas dom gjort klart ventilationen nu så alla rör som låg där mitt på golvet är borta. Då kan jag rengöra golvet och börja ställa ut möbler. Tapetseras ska det göras också, det har jag också lejt bort. Det är mönsterpassning och det är inget jag är så bra på. Kommer ihåg när jag skulle tapetsera om i köket på Myrgatan, gud vad jag svor..!
 
Jag börjar känna mig rätt nervös inför själva öppningen också. Tänk om jag inte fixar det här?
 
 
 

Instagram!

Snälla Sabina gjorde lite reklam för mig på sin instagram, överraskad och glad blev jag :) och pang! -så gick jag från 688 följare till 750! (!!) Galet att så många vill följa mina dagar! :) 
 
galet!
 
 

Äpplepaj

Jag hade äpplen liggandes som jag tänkt baka av, idag blev det äntligen av. Jag gjorde minipajer och dom blev så himla goda! Smaksatte med ingefära och kanel, så dom är lite kryddiga :) Serveras med uppvispad creme fraiche med lite vaniljpulver i, mums!
 
 
 

Ordning och reda, och möte

Ikväll är det dags för infomöte gällande bakkursen. Jag är nervös men förväntansfull. Blir kul att se vilka som kommer :) Ska även bli intressant att höra vad dem har för förväntningar på kursen.
 
Har suttit och sorterat papper, räkningar, kvitton osv nu. Dags att lämna in allt detta nu. Det är alltid lika skönt att få full koll på alla dessa papper och en vikt lyfts genast från mina axlar. Inte för att det brukar vara oordning på dem men ändå. 
 
I lördags möttes jag, Weronica och Sandra upp hos Malin, åt middag ilag och god efterrätt. Massa surr om allt och inget. Lätta på trycket helt enkelt. Var trevligt, men efter maten fick jag ont i magen och satt och gäspade, så jag gick hem vid 21.30 :) Hem till Dennis och soffan. Slocknade i soffan 30 min senare.. Men ja, det var trevligt att göra något annat!
  

Man blir glad!

Gick in på min fbsida för att svara på ett mail. En tjej som undrade om jag vill göra deras bröllopstårta i sommar, det som är roligast av allt är att dem bor i Göteborg. Jag känner alltså inte den här tjejen. Hon hade blivit tipsad om mig hos sin frissa. haha helt sjukt! Jag blir tipsad om, nere i Göteborg! :D Givetvis tackade jag ja till uppdraget :) 
 
I alla fall, kolla bara alla nya gillare! :) Yay för mig! ^_^
 
 
En annan kul grej, kollade om någon taggat någonting på mitt bloggnamn och det var det! En tjej som provat att göra min tårta! Det är himla roligt att se att folk faktiskt prova mina recept :) Glad blir man :)
 
 

DIY - gör om ett bord!

Jag har gjort om ett bord till cafét. Kan bli att jag gör om några stolar på samma sätt. Tycker det blir fint och det här hittar man nog inte någon annanstans i Strömsund tror jag :)
'
Bordet var från början marinblått med furuskiva. Jag slipade upp skivan och la sedan ut virkade dukar som jag sedan sprayade över med vit sprayfärg. Några lager lack för tåligare yta och målade benen vita. Tada! :)
 
Vad tycker ni? :)
 
 

Facebook-kaparen

Nåt man ser alltför ofta lite här och var som kan göra mig så irriterad, ofta i grupper på fb, vad det än må vara för grupper. -Köp och sälj, bakgrupper, pysselgrupper osv.. Folk som kapar andras trådar. Jag kan bli tokig på det. Skapa en egen tråd och låt bli att kapa andras? 
 
jag vet att det både finns många som, som jag, tycker att det är irriterande och respektlöst och att det även finns dem som tycker det är helt okej.
 
Det är väl en sak om man frågar om tips, hjälp, inspiraton och man då länkar till nåt man gjort, lägger upp bild eller länkar till sin blogg osv.. Men att kapa en tråd så fort man ser något som man själv också gjort och tar tillfället i akt att länka "Här är Min variant!".. Det kanske inte var det personen ville när den la ut något som den spenderat timmar med att göra. Då kanske personen inte tycker det är skitkul att någon annan kommer och försöker få sig lite cred också. Då kanske man istället bara kan säga några snälla ord och lämna det där. 
Vill du visa "din variant", ja men skapa då en egen tråd.

Loppishelg

I helgen ska Colin åka till farmor. Då kan vi fokusera helt och hållet på lokalen och förhoppningsvis få en del gjort där. Vi ska åka in till stan igen, nu när den stora loppisen vi skulle på är öppen igen. Den var ju stängd sist.. Den andra loppisen vi skulle på hade flyttat och det hade inte nån av oss någon aning om så den missade vi tyvärr. Men nu ska vi försöka hinna med båda :) 
 
Finns en hel del annonser på Blocket som är just ifrån dessa loppisar. Ser ut att finnas mycket fint! Hoppas verkligen att jag kan få tag i en till soffa och nån fin fåtölj. Småbord för 2 personer vore också bra.. Vi får se. Håller tummarna!
 
 

Momssatser, skatt och snurrig skalle

Ja, här sitter jag och försöker begripa mig på det här med skatt och moms osv. Jag blir gråhårig av det här. Inte det lättaste. Var på möte idag ang kommande bakkurs. Det är 44 st som anmält sig så på måndag har vi en infoträff och då får vi se om en del hoppat av, vilket jag misstänker. Blir många grupper om alla vill vara med fortfarande. Spännande!
 
 
Fika på jordemors igår.

Tjuvtitt

Igår var jag och handlade garn som Malin ska hjälpa mig att göra kuddfodral av. Ni får en titt på färgerna :) Sedan påbörjade jag ett projekt som jag tror kommer bli riktigt, riktigt bra! 
 
Som jag sagt tidigare är jag ute efter en känsla av hemtrevligt. Fräsch och samtidigt mysigt och rymligt. Inte trycka in så många bord som möjligt, det ska finnas plats för barnvagnar osv. Jag är helt övertygad om att det kommer bli kanonfint i lokalen. Hoppas dem som satt in ventilationen är klara snart så de stora rören som ligger mitt på golvet tas bort. Då kan man börja ställa ut lite möbler och så för att få en känsla för hur jag ska möblera för bästa resultat.
 
 

Alltid lika roligt!

Som jag nämt tidigare är min bakblogg en av bloggarna som är länkade på Blogg.se's dottersida "My taste!" (tidigare "Foodie"). Där länkas bloggar med nya inlägg samt en stående länk som är där jämt tillsammans med några andra bloggar så som Made by Mary, By Blondie och En nypa socker. :)
 
Idag gick jag in och kikade och såg att jag var länkad högst upp på sidan, vilket känns skitkul! Att vara länkad bland så fina och inspirerande bloggar är verkligen roligt och jag ler varje gång jag är in där och tittar :) Känns häftigt!
 
Finns säkert många som inte alls förstår det här.. Men tänk er då att ert största intresse är tex musik -och ni blir länkad på något vis på en stor musiksida. Eller, ni älskar inredning -blir länkad på en inredningssida. Ni pysslar -blir länkade på en pysselsida. Det är samma sak, bara olika inriktningar. Tänker ni så, så kanske ni har lättare att förstå lyckoruset?
 
Mina intressen är lika mycket "riktiga" som någon annans.
 
 
 

Länkad blogg

MIn blogg har legat på Affärsnytt Norr's hemsida sedan jag startade den nästan, alltså i 1 ½ år :) Nu har den hoppat upp och ligger högst upp. Roligt sätt att få fler besökare på :)
 
Min blogg är en av.. ja vad kan de va? 10 bloggar? som är länkade där, roligt att vara en av dem :)
 
 
 

Brrr!

Brrr! Kallt ute idag! Har nyss lämnat Colin på dagis, ska surfa lite efter möbler tills Dennis kommer hem på lunch, sedan lifta med honom till lokalen så jag kan måla möblerna jag införskaffade i helgen :) 
 
Det blev ju lite saker i helgen faktiskt. En kyl, en liten frys, massor med glas, två bord och 4 stolar samt en barnstol :) Åh, talvan som Malin målat också :) Den är sååå fin!
 
Det är lite frustrerande att i nuläget är det inte jättemycket jag kan göra mer än att måla möbler, men imorgon kommer spisen iaf. :) Det tar sig, även om det går långsammare än vad jag önskat. Eller ja, jag har hållit på i 12 dar och fått rätt mycket gjort ändå, för det mesta har jag gjort ensamen. Dennis har såklart hjälpt mig hämta möbler och med spacklingen, resten har jag gjort själv :)
 
 
Är ute efter liknande möbler, inte det lättaste att hitta dock..

Bakdag och jobba hemifrån

Att hitta möbler är inte det lättaste. Soffa och nån fåtölj är det som jag fokuserar mest på nu, och det är svårt att hitta nåt som passar in hos mig. Tog en paus och fotade det jag bakade i morse. Brownies med cheesecaketopping och blåbär. Yum! :)
 
Man kan riktigt se hur saftig och härlig den är.. Mm.. blir nog att fika lite när jag kommit tillbaka från mötet. Kanske syster är intresserad av att provsmaka med :)
 
 

Hemmadag

Idag har jag en hemmadag (fram tills kl 14) och passar på att baka lite. Jag har inte bakat sedan innan jul, om man bortser från brödet igår. Det är ett ovanligt långt uppehåll för att vara jag. Men snart kommer jag ju baka dagligen så det kanske är bra att spara lite på krutet ;)
 
Letar möbler på nätet osv, sånt som man kan göra hemifrån helt enkelt.
 
Möte kl 14 som sagt, jag tror och hoppas att det kommer leda till något bra. Det är så mycekt man ska veta och kunna, det blir lätt överväldigande. Försöker få ordning och reda på tankarna, tänker jag på ALLT på samma gång blir jag tokig.
 
 

Uppfräschning

Jo, det var verkligen dags att ge den här bloggen lite kärlek och omsorg när det gäller utseendet. Jag har haft samma design länge nu och kände att det var hög tid. Bakgrunden är tapeten som jag visade för några dagar sen - ja, jag ÄR kär i den! Headern gjorde jag lite snabbt bara, bilderna på mig är tagna av otroligt duktiga Johnna och bilden på Colin har Olga tagit :)
 
Jag gillar inte sådana färdiga designer som man kan välja. Finns ju både standardmallarna som är gratis och sedan finns PRO-designerna. Men jag tycker dom är tråkiga eftersom det finns massa bloggar med samma design. Jag gillar att ha pillat ihop min egen, även om jag inte direkt är proffs så får jag dem att funka. Och, det finns ingen som har en likadan ;) Jag blir glad bara av att öppna upp bloggen och se den nu, måste vara ett gott tecken! :)
 
Säkert lättsamt med färdiga mallarna men inget för mig. Så -vad tycker ni om bloggen? Blev förändringen till det bättre eller sämre? Ni börjar ju vara fler som är inne här igen nu, vilket känns roligt! Jag misstänker att det är för att få tjuvtitta på bilder från lokalen och se vad jag gör där? :) Roligt, som sagt :)
 
 

Spacklat

Idag har jag och Dennis spacklat större delen av dan. Skönt att ha den delen gjord, jag gruvade mig lite men det gick fortare än jag trodde det skulle göra. Nu ska det slipas och sedan ska väggen dammsugas, sen är den redo för att tapetseras! :) 
 
Det är inte så mycket jag kan göra med själva lokalen innan vitvaror och tapet kommit, ragga möbler är vad jag kan göra nu. Lite frustrerande. Men spännande att se hur det blir! 
 
Jag har ju beställt en tavla av Malin, det blev klar idag. Riktigt fin och den kommer passa perfekt på en av väggarna i cafét :) Jag är nervör, ivrig, spänd, förväntansfull, rädd, fundersam.. ja allt på samma gång! Men alla jag pratar med säger samma sak; "Det här behövs verkligen i Strömsund!" och "Alla pratar om det här, och är så positiva!" och då känns det genast bättre och jag samlar mig lite :) 
 
 
Duktig man jag har! :)

Sushi igen

Det verkar ha blivit lite av en fredagsgrej för oss att äta sushi. Dock tyckte jag inte att det var så speciellt idag. Antingen har jag ätit mig less eller så var det för att jag var hungrig så länge innan det äntligen blev dags att äta.. Hoppas på det sistnämnda.
 
Har varit och köpt spackel så vi kan bredspackla i helgen. Dennis ska få hjälpa mig då ryggen fortfarande är knas. Och, jag har beställt tapet idag! :D Jag är sååå jäkla ivrig på att få hem den, det kommer bli såå himla fint! I morgon ska jag nog täcka för fönsterna till lokalen, nu har ni fått tjuvkikat färdigt, ni får se lite sneak peeks här men färdiga resultatet får ni allt komma och kika på när jag öppnat ;)
 
 

Fredag och baksugen

Det var länge sedan jag bakade nu, innan jul var senast. Känns tråkigt men samtidigt har jag inte just någon inspiration nu, allt fokus ligger på lokalen och allt som ska göras innan öppning. Jag har senaste veckan fått flera förfrågningar både på instagram, facebook och telefonsamtal där dem undrar om jag tar på mig att göra tårtor. -Om jag har tid, rättare sagt.
 
Jag ogillar verkligen att säga nej, men nu finns det verkligen ingen tid. I förrgår ringde en man och började samtalet med "är du den Walkeby-systern som bakar så fina tårtor?" :) Haha, ja det är väl jag det, tydligen ^_^ Han hade blivit tipsad om mig av någon som jobbade på nån skola.. Jag tackade nej dock, precis som till de tidigare som ringt.. Känns trist men snart kan jag nog börja ta på mig sådant igen, bara köket är klart i lokalen.
 
Den 20e är det infoträff inför bakkursen jag kommer hålla (om allt klaffar). Det var en låååång lista med intresseanmälda så vi får se hur det ska läggas upp. Mitt kök kommer inte rymma mer än kanske 5-6 st. Fler så blir det vääääldigt trångt. Kanske man får ha flera grupper i omgångar. Ska bli spännande att höra vad dem vill lära sig, vad deras förväntningar är osv. Känns jäkligt häftigt att det är just jag som blivit tillfrågad om det här. Det var en privatperson som hörde av sig redan i höstas, strax efter jag stängt sommarcafét. Jag sa att hon kunde kolla intresset och finns det, återkom. Hon tog kontakt med Studieförbundet efter att ha fått in sådär 60 anmälningar och kvinnan på studieförbundet kontaktade sedan mig igen :) På Studieförbundet sa hon jag pratade med att om det blir många så visste hon en som var ganska duktig på att baka, som kanske kunde hjälpa till.. Vi får väl se hur det blir med det.
 
 

Ischias, diskbråck, ryggskott?

Att jag har ont i ryggen då och då är ingen nyhet. Jag var ut för en misshandel -08, då jag blev knuffad ut för en stentrapp, baklänges. Ryggen fick ta största smällen, sedan huvudet. Att ingen ringde ambulans då kan jag än idag inte begripa. Kunde inte stå på benen och blev släpad därifrån.
 
Röntgen visade på 3 (!) diskbråck i ländryggen samt en spricka i korsbenet. Tro fan att jag hade ont. Diskbråck gör man oftast ingenting åt förutom sjukgymnastik, dem läker oftast av sig själv. Dock kan man som jag, känna av dem långt efter ändå, om man till exempel ansträngt ryggen mer än vanligt. Det är väl det jag gjort nu. I natt har jag sovit dåligt pga ryggen.. Svårt att ligga bekvämt utan att det strålar och molar..
 
Ändå kan jag inte låta bli att måla hela dagen. Det är roligt och jag glömmer liksom bort tiden och vips har jag målat i 5-6 timmar. Så var det igår. Jag sa till Dennis att jag blir nog inte i lokalen hela dan, måste ju va lite rädd om ryggen så jag inte blir helt färdig och därav sängliggandes. Då får jag ju absolut ingenting gjort! Och så vips, så var Dennis där för att plocka upp mig kl 16. :)
 
Idag ska jag slipa där jag spacklat,måla över det och sedan måste jag köpa en stoor spackelspade för vi kom fram till igår att, jo, jag måste bredspackla där det ska tapetseras.. :/ Jag är inte så erfaren när det kommer till det så vi får väl se hur det går..
 
 Här är en bild på tapeten som jag helt och hållet förälskat mig i. Visst är den fin? :) Jag älskar den!
 
 

Krampmåla

Har återigen spenderat dagen i lokalen, spacklat, målat det sista på väggarna och en del stolar har fått sig mer färg. har även börjat måla älghornet, behövs fler lager dock för att det ska täcka men jag tror det kommer bli grymt snyggt att hänga det på väggen :) Lite roligt när det går förbi folk utanför, alla kikar nyfiket in och jag känner mig lite som en apa i bur.. ;)
 
Jag är i behov av fler bord, små matsalsbord är jag ute efter, så ni som läser - har ni något bord som bara står, hör gärna av er till mig! Eller har ni en gammal lite retro soffa? Det är också av intresse! :)
 
Jag är stel i kroppen, ryggen värker och jag har målat så jag fått kramp i handen, men inget av det är något som gör något för det här är så jäkla kul! Det är kul att ha kommit igång. Snälla Jenny som bor ovanför min lokal var snäll och kom med kaffe och surrade lite. Trevligt! :) 
 
Det känns så kul att alla jag pratar med tror på det här och tycker att Strömsund verkligen behöver det här. Jag kan knappt gå ut på byn utan att någon frågar hur det går osv. Alla verkar så positiva :) Misstänker dock att det finns några surisar som det här sticker rejält i ögonen på, att jag lyckas med något, det säger ju en hel del om dem själv anser jag. ;)
 
 

Jag ska måla hela världen

Igår spenderade jag hela dagen i lokalen och målade väggarna samt påbörjade målning av möbler. Det är kul att äntligen komma igång och göra något! Ska bli så himla spännande och roligt att se hur lokalen tar form. Inväntar diskmaskin, spis och kyldisk, ska frakta dit disken också och måla upp den. Det är en trapp precis innanför ingången som ska byggas igen med en lucka, trappen är verkligen dåligt placerad.
 
Jag har träningsvärk idag från målningen, i benen. Ryggen gör ont med. Jag har ju klivit upp och ner och klättrat osv så det är inte så konstigt kanske.
 
Jag glömde helt bort både tid och rum igår så jag åt dåligt och glömde även min tid på banken.. Nå väl. Ska tillbaka till lokalen idag igen, måla det sista på väggarna uppe vid taket och måla fler möbler. :)
 
 

Röda dagar sabbar

Frustrationen över att det är röd dag idag. Jag får ju ingenting gjort för allt är stängt! Men i morgon blir det att handla väggfärg samt snickerifärg och maskeringstejp. Maskera och sedan börja måla väggarna! Med min jäkla rygg kan de bli lagom kul. Efter att jag varit och städat igår så fick jag ont igen, den var väl inte helt bra än och alltså inte redo för någon ansträngning. Så nu går jag som en gammal kärring igen.. :/
 
Igår beställde jag diskmaskin och kyldisk! :) Spis är även beställd och kommer nästa vecka. Jag känner mig faktiskt inte lika stressad som jag trodde att jag skulle göra. Läget känns någolunda under kontroll. Kommer kännas bra att få börja måla i alla fall.
 
 
Sveriges plottrigaste loppis? Här var det helt omöjligt att hitta något bland alla grejer.

Lista 2013

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Ja, blev egen företagare och drev ett sommarcafé :)
 
Genomdrev du någon stor förändring?
Utöver att bli egen företagare så njae.
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jo, några nya tillskott har det kommit.
 
Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
29 juni - mitt företag blev godkänt och registrerat
10 december - Colins 2års dag
8 juli - Dennis och jag firade 3 år tillsammans
 
Vilka länder besökte du?
Inget
 
Din största framgång på det privata planet?
Jag lyckades satsa, få tummen ur och påbörja resan att förverkliga min dröm!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Inget speciellt.
 
Största misstaget?
Kan inte komma på några sådana ;)
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla fina ord jag fick under tiden jag drev mitt sommarcafé kanske? Och att Dennis friade! :)
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig - det ordnar sig!
 
Mest stolt över?
Återigen - att jag vågade ta steget och påbörja förverkligandet av min dröm! Kan jag göra det här, då klarar jag fasen vad som helst! :)
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Det är nog lättare att säga vad jag tänker fortsätta med - att satsa, våga, ta steget, utvecklas, LEVA!

Inspiration och att gå på känslan

Inspirationen finns där, att hitta saker som matchar bilderna i mitt huvud är dock inte fullt lika enkelt. Loppisturen igår blev lite av en halvflopp. Loppisen som vi skulle på var STÄNGD. Jag hade kollat öppentiderna men de stod inget på hemsidan om att det var stängt fram till den 11:e.. Behöver jag ens säga att jag blev på riktigt dåligt humör?
 
Fick dock tag i en del grejer ändå på andra loppisar och Röda Korset. Några stolar, bestick, några fat, bricka och så köpte jag temuggar på Indiska där det var rea. Hopplöst att få tag i gamla, fina tekoppar som inte är bajsbruna.. Så helt lönlöst var det inte i alla fall.
 
Nyckelorden för mitt Café är "Ombonat" och "hemtrevligt". Det ska kännas mysigt, välkomnande och ja.. hemtrevligt. Som att komma på fika hos en kär vän, litegrann :) 
 
Udda kaffekoppar och fat, lite retro, mormorsrutor.. Ja nåt sånt :) Absolut inte Shabby Chic, det tål jag inte. Udda kaffekoppar gör det ju inte automatiskt till det. Bilden längst upp till vänster är på en retrotapet, omöjlig att få tag i, men känslan är klockren. Har hittat en tapet jag förälskat mig i men den är dyr. -566:-/rullen och det är på rea.. Försöker hitta liknande till bättre pris men det är svårt när man förälskat sig och fastnat för något redan.
 
 
 

kvällsbad

Colin tog sig ett kvällsbad i väntan på middagen. Han trivs som fisken i vattnet ;)
 
I morgon åker vi in till stan för loppis, ska leta möbler till cafét. :) Nu hasar jag ner mig i soffan efter middagen Dennis gjort, och tittar på Sagan om Ringen på tvn. Ha en bra kväll!
 
 

Nyckeln

Igår kväll fick jag äntligen nyckeln till lokalen. Idag har vi fraktat möbler och ikväll var vi dit och mätte för att se hur mycket färg och tapet som kommer gå åt, samt för att veta hur jag ska få in vitvarorna på ett bra sätt. Jag är så jäkla nervös så det finns inte.
 
Nu kommet det nog börja snackas ordentligt på byn, när det börjar vara rörelse i lokalen. Så, snart är det 3 fik på byn ;)
 
 

Möbler och Sushi

Har varit och hämtat några stolar samt ett älghorn nu på eftermiddagen, mer hanns inte med då jag inte fick nyckeln förrän nu ikväll.. Så nu har vi flera stolar intryckta i bilen och ett älghorn i förrådet. 
 
Bjöd Malin på middag idag som tack för kattvaktandet, -sushi! :) Så jäkla gott och jag tror jag aldrig kan tröttna på det. Enkelt att göra och inte ett dugg onyttigt dessutom. Jag fyller mina rullar med lax, gurka, paprika och avokado samt wasabi :) Malin kom med en hel kasse med fint porslin till cafét, yay!
 
I morgon ska vi till lokalen och frakta dit grejer, mäta väggar osv för att se hur mycket tapet som behövs, hur köket ska läggas upp och ja.. ni fattar :)
 
 
Vår fina diskpojke som kan stå i evigheter och leka med vattnet :')

Hemmets lugna vrå

Äntligen hemma! Ligger i soffan med ryggvärk. Jag och Dennis skulle ut och sparka med Colin igår, vilket inte alls var bra för ryggen. De gjorde ont när jag sparkade och sedan högg sparken fast i grus och dääär pajade jag ryggen. :/ 
 
Hoppas det inte sitter i allt för länge för i morgon får jag nyckeln till lokalen så jag ska frakta dit de grejer jag fått tag i och börja fixa! :D Iiiiiih!!
 
Gjorde en sååå god drink igår med äpple och ingefära. Mums! Recept finns i bakbloggen :)
 
.
 

RSS 2.0