Shoppa dig glad?

Lite lågt humör, köpte en fin kofta på REA -Blev glad. Ja ungfär så var det och så fick det bli. Den rooade mitt namn nör den hängde där på galgen så hur skulle jag kunna lämna den där?
 
 

Första magbilden

Ironin med att försöka fota den växande magen, för att sedan sura ihop och radera för att man ser tjock ut..
 
Nä mem jag tycker det är dags att lägga upp en bild på magen nu faktiskt. Det märks att det går fortare för magen att växa med nr 2. Är i v 13 nu. (12+3)
 
 

Favorit i repris

Av en slump upptäckte jag att ett gammalt inlägg från förra året är länkat på blogg.se's framsida! :) Mitt egenkomponerade recept på fudge med clementin och citron. Mums! :)
 
 
Himla roligt att det var så poppis att det "återanvänds" :)

Pissråtta

Har sovit som en pissråtta inatt. Ont i höften, en hund som tycker att man ska gå ut mitt i natten osv. Somnade med huvudvärk och vaknade med huvudvärk. En lördagmorgon kan ju börja bättre tycker jag..
 
Ska på fiket en sväng och göra klart mommas tårta. Fiket kommer vara stängt idag för jag tänker spendera dagen hos momma som fyller 99 år idag. <3
 
 

Växtvärk

Jag har till och från rejält med växtvärk i magen. Stramar och spänner. Det är lite skönt att ha gjort det här en gång tidigare, samtidigt som man vet att krämpor som tex foglossning osv kan komma dessto tidigare andra gången. Jag tror jag ska införskaffa ett foglossningsbälte redan nu så jag är redo om/när foglossningen kommer. 
 
Aptiten är fortfarande kass och eftersom jag ätit riktigt dåligt i sådär 6 veckor så har väl magsäcken krymt och jag får nu bara i mig portioner som är lika stora som Colins.. det vill säga; 1 pannkaka typ.. nä till och med Colin äter mer än mig.
 
Jag längtar efter en bula på magen nu, så kanske det känns mer verkligt. Jag vet inte om jag börjat få lite mage eller om jag bara är svullen, men nånting har hänt med magen. En viktnedgång på 5.5 kg hittills så det är inte så att jag gått upp och därför fått trånga byxor.
 
Jag har redan varit ut för första klappen på magen. Redan i v 9 faktiskt.. "ursäkta, men sluta klappa på mitt fläsk!" Typ..
 
 

Inskrivning och höftbesvär

Idag har vi varit på MVC för den officiella inskrivningen med provtagningar och viktkoll osv. Jag har gått ner 5.5 kg på 6 veckor.. samma visa som med Colin. Fick rådet att börja äta vitaminer då värdena sjunkit sedan sist (tog en koll då vi var där första gången för jag nämnde att jag var så sjukligt trött, men då såg allt bra ut). 
 
Ska även tas extra blodprov på mig i och med att blodproppar ligger i släkten. Nästa träff är om ganska precist en månad.
 
På torsdag ska jag träffa en sjukgymnast, då jag haft höftvärk ända sedan vi var utomlands. Det är 3 månader jag gått och dragits med det här utan att få tummen ur och söka hjälp så nu är det verkligen på tiden. Så kanske jag slipper känna mig som Agda 85 sedan. Med tanke på att både mamma, mostet och mormor (om jag inte är ute och cyklar nu) har atros, så blir jag lite lätt nojig. Läste faktiskt om en tjej som var 22 år och hsde atros i båda höfterna... 

Nostalgisk

De senaste veckorna/månaderna, under tiden vi försökt och sedan lyckats bli gravida, har jag gått tillbaka mycket och tittat på gamla bilder och läst gamla inlägg från då jag var gravid och då Colin var nyfödd.
 
Det gick fort för oss att bli gravida. Jag slutade med p-plåster i juni. September plusade jag. Alltså 3 månader. Man vet ju att det kan ta många månader innan kroppen kommer i balans igen och ägglossningen kommer igång. Men vi verkar vara väldigt fertila, jag och min man :-P
 
Jag trodde mitt humör skulle vara mer kontrollerbart den här gången, men icke. Jag har varit helt fullproppad med hormoner som gör precis som dom vill och jag har inget att säga till om. I början var jag förbannad. Jag ville slå nån på käften och skrik-grina av ilska, haha! Stackars Dennis.. sedan gick det över till att vara allmänt loj och orkeslös och tycka att allt var skit och jag kände mig som världens minsta människa. Men jag tror det värsta håller på att lägga sig nu. Tröttheten ger sakta men säkert med sig, även om jag fortfarande är sjukt trött. Det har hänt mer än en gång att jag nickat till här på jobbet -ståendes! En period var det inte ovanligt att jag nickade till sådär 2-3 gånger OM DAGEN! Hejåhå ^_^
 
Nåväl. På måndag är det besök hos MVC för vägning, provtagning osv. Vi har varit där på inskrivning redan, för typ 2 månader sedan. Men det var så tidigt fortfarande och man vet ju aldrig, det värsta kan ju ske. Därav dröjde nästa besök.
 
En nostalgibild. Jag i v 19, en pytteliten Colin, en lite större och en ännu lite större Colin :)
 
 

att dokumentera

Jag ser fram emot att gravidblogga igen. Eller igen, man kan knappast påstå att min blogg var en renodlad gravigblogg när jag väntade Colin. Det var sparsmakat med både bilder och uppdateringar gällande graviditeten då. Det var massa annat som sög massor med energi och jag kan känna idag att jag är ledsen att jag tillät något överskugga den tiden för mig. Den här gången blir det nog helt annorlunda. Det kommer tas magbilder och uppdateras hur det är med måendet osv. Det är kul att gå tillbaka sen och läsa och minnas. 
 
Jag är mest ledsen över att det togs så få bilder på mig och magen. Jag har kanske 7-8 bilder max, på mig som gravid.. Hemskt tråkigt. Ingen gravidfotografering gjorde jag heller. Men det SKA det bli den här gången, och då kan ju Colin vara med också :)
 
 

Nr 2

Dags att offentliggöra; den 16e september fick vi veta att vi är blivande 2barnsföräldrar och Colin ska bli storebror. Jag hade känns mig lite.. off, i sådär en vecka eller två. Gjorde ett test som visade ett väldigt svagt, nästsn osynligt streck. Dagen därpå köpte jag ett clear blue och plusade! Detta var alltså 4 dagar innan BIM (beräknad icke mens) så egentligen borde jag inte ens vetat något så tidigt, men jag bara visste. :) Jag har nog inte på riktigt förstått det än.. det kommer väl i takt med att magen börjar växa. Dock har jag haft samma symptom som med Colin. Illamående dag som natt och vansinnig trötthet. Så jag har gått ner 4 kg på 5 veckor. Så min mage har istället för att växa, blivit plattare ^_^
 
 

50's

Fått bilderna från kalenderfotogrageringen som ägde rum i somras :) här är två som jag tycker blev riktigt bra :) 
 
 
 

RSS 2.0