Gräsänka

Jaha då var man gräsänka i helgen då. Dennis har precis anlänt i Gävle där han ska på årsmöte med MCklubben. Det är väl lite i senaste laget att åka bort, är ju bara 28 dagar till bf så det var väl nu eller inte vara med alls. Så vi får hoppas att bebis stannar i magen tills iaf på söndag. Gärna nån vecka till, känner mig inte färdig med allt än även om jag är trött på att va gravid. 
 
Malin var snäll och hämtade Colin på dagis och hade även med sig middag i form av thaimat. Väldigt uppskattad då jag inte alls kändes manad att göra mat idag. Sen körde hon mig på affären där jag handlade frukostgrejer, melon och billiga jordgubbar -10:- /asken! Råkade få med mig 4 hem.. ;) bra för järnvärdet!
 
Snart hopp i säng för Colin och då ska jag nog mumsa i mig några gubbar framför dålig tv. Kanske det slinker ner en gammeldags chokladpudding med.
 
 

MVC

Igår var vi hos barnmorskan. Hädanefter blir det varje vecka. Min vikt står still, även om det faktiskt var 3 veckor sedan vi vägde sist. Mitt järnvärde är lååågt som attan. Barnmorskan var osäker på hur lillebror låg, men kunde konstatera att han inte lagt sig tillrätta som jag trodde han gjort. Förra gången låg han med rumpan neråt. Nu låg han mest troligt med huvudet snett neråt och rumpan upp mot höger sida revben på mig.. Ska dit på måndag igen och är hon fortfarande osäker då, så kommer hon ordna ett ultraljud för att vi ska kunna kolla hur han ligger osv. Vore ju trevligt att se honom igen, men jag vill inte föda ett barn som kommer med rumpan före eller nåt, så han får mer än gärna borra ner sitt lilla huvud i bäckenet nu..
 
 

v 36

Idag kliver vi in i vecka 36. Känns som jag varit gravid i en hel evighet. Jag har nog förträngt hur sista tiden av en graviditet är. Dålig sömn, konstiga drömmar, ONT av att göra lite och ingenting.. halsbränna from hell -hade jag dock inte med Colin, men den här gången har jag hemsk sådan. Det bränner och t.o.m spränger i bröstkorgen på mig till och från. Men det är.bara att bita ihop, det är inte så himla lång tid kvar nu. Jag tvivlar på att jag kommer gå tiden ut. Gjorde det ju inte med Colin så chansen finns ju att jag slipper det med lillebror med.
 
 

I drinken, eller?

För någon vecka sedan fick jag äntligen tag i dessa körsbär på burk, som jag letat. Man brukar ha dessa i drinkar och cocktails men jag bakar med dom istället. Kanske det finns kvar några till försommaren så jag kan prova dom i en drink med, vem vet.
 
Jag har inte bakat på skitlänge och det är 2 månader sedan bloggen uppdaterades. Tanken är att slå två flugor i en smäll -baka så det finns gott att fika till helgen, och uppdatera bloggen :)
 
 

Hundtricket

 
Dennis och Pepsi är verkligen kompisar. När Dennis kommer hem från jobbet flyger Pepsi upp och skyndar fram till honom med kisande ögon och ett leende.  Gillar att vi har en hund som ler, så jädra gulligt! :)
 
 
 

Hanterbart

På fredag är det 5 veckor till beräknad ankomst av lillebror. Det börjar kännas hanterbart. Det känns inte längre som en evighet, även om jag är så redo för att få träffa honom. 
 
Jag känner mig helt gigantiskt men verkar inte kunna föreviga det på bild för jag tycker inte att jag SER gigantisk ut? Eller så är det kameran som inte lyckas fånga det.
 
 

Målat

Projekt måla-bebisrum har tagit ännu längre tid att slutföra än vad målning av stolarna gjorde. Idag fick jag ett ryck och målade det sista samt satt upp en söt väggdekor där. Nu måste jag bara köpa mer färg till växasängen och bestämma mig för om jag ska måla spjälsängen eller inte. Just nu är den träfärgad och det är ju inte någon favorit direkt.. 
 
Innan målningen var det slitna tapeter i blå/lila underlig ton. Mörkbrunt är det som bekant runt varenda jädra fönster i hela huset.. Ett mindre nu då i alla fall. Vita och fräscha väggar. Beställt hem några posters som ska ramas in, kommer bli såå fint! Nu känns det dock som hög prio att även måla om Colins rum. Känns genast jättesunkigt där när det här blev så fräscht.. 
 
 

Gör om

Det här projektet har tagit sin tid.. det gör ju det när man knappt tar sig ner på golvnivå och än mindre upp. Men till slut blev alla 6 stolar äntligen målade och jag är jättenöjd! Jag skojar inte om jag gissar på att de tog 1 månad (minst) från början till slut. 
 
Före och efterbild måste ni såklart få se!
 
 
Kolla snygga taklampan jag köpt på IKEA, snygg som attans tycker jag :)

50dagars

Idag är det 50dagars. 50 dagar till beräknad ankomst. Jag hoppas att jag inte behöver gå tiden ut, Colin kom ju 3 dagar innan BF så jag hoppas slippa gå över den här gången med.
 
Igår var vi hos barnmorskan igen. Låga blodvärden och urinvägsinfektion igen -för andra gången denna graviditet. Enligt vågen har jag nu gått upp så att jag ligger 2 kg +. Det tog alltså nästan en hel graviditet att ta igen det jag gick ner i början.
 
Dennis har "påsklov" den här veckan så ÄNTLIGEN ska vi frakta iväg allt skräp som vi inte fått iväg tidigare. På tiden! Jag gillar att göra såna rensningar och kasta sånt som man inte behöver/vill ha.
 
 

Vecka 33

Jag tror fasen att veckorna kryper fram nu..
 
 

Nära inpå

Har gått tillbaka och läst gamla inlägg, från förra graviditeten osv. Jag delade inte med mig överdrivet mycket om graviditeten då och ännu mindre denna gång. Jag har inte mått så himla bra den här graviditeten heller, varken fysiskt eller psykiskt. Fysiskt är de gravidkrämpor så som foglossning (redan från vecka 15), och mycket illamående, huvudvärk och ja, alla typiskt grejer.. Psykiskt.. vet knappt om jag vill gå in på det. Jag gick in i väggen i höstas, jobbade för mycket, för mycket press, bråk med hyresvärd och bara för mycket av allt. När jag stängt fiket för gott, blev jag sjukskriven. Var då gravid i v 15. Sjukskriven främst för depression och foglossning. Det hela följdes av 3 månaders bråk med Försäkringskassan. Dom ansåg inte att jag var "sjuk nog", som dom uttryckte sig, och att depression inte är en diagnos. Men till slut kom lite medvind och jag fick min sjukskrivning beviljad. 
 
Jag går här hemma nu, får dåligt samvete för att plocka i och ur diskmaskinen känns som ett heltidsjobb. Alla hushållssysslor finns där och gör jag dem inte så känner jag mig dålig, men samtidigt orkar jag inte ens slå på tvn för att ha något att vila ögonen på, istället kan jag sitta hela dagarna i total tystnad och bara stirra ut i intet. 
 
Jag skulle verkligen behöva lite medvind nu. 

RSS 2.0