Mariadagen

Grattis till mig på Mariadagen då. Dennis har precis åkt, han ska till stan med klubben på skotertävling av nåt slag, följt av fest på någon mcklubb. Så han kommer hem i natt någon gång.. Jag och Malin ska åka en sväng till Mirja så hundarna får busa av sig. Sen ska jag bara slappa och äta pannacotta och färdig matlåda till middag.
 
 

vecka 28

Går in i vecka 28 idag. Nu tycker jag faktiskt att folk kan sluta säga att jag har sån liten mage, för de har jag inte. 
 
Det är full aktivitet och hela magen rör sig. Det sparkas så de gör ont ibland och favoritstället att sparka på verkar vara långt ner vid byxlinningen. 
 
 

Bebiskläder

Igår klickade jag hem första kläderna till lillebror. Jag tror ärligt talat inte att jag har fattat att om bara någon månad kommer det en bebis. Jag skulle vilja göra fint i bebisrummet och måla såväl väggar som möbler och inreda fint. Men jag gör INGENTING. Jag behöver ju inte göra allt i en smäll, pö om pö.. men näe. Nada.
 
 

Frukostdags

Jag har länge haft ett sånt sug på Hirsgröt. Minns så väl att Malin gjorde det åt mig för en herrans massa år sedan när jag var nere i Nynäshamn och hälsade på, och bodde hos henne. I min har jag mosad banan, vaniljpulver och sedan serverar jag med bananskivor, rostade kokosflingor samt lite kanel och socker. Så jädra gott! :) Det här kan jag lätt tänka mig att göra till en morgonrutin. Tillsammans med en kopp Brunkullate och sött, svenskt äpple så är det ju en homerun!
 
 
Fick en glad överraskning när jag spanade in blogg.se´s framsida. Där låg mitt senaste inlägg från bakbloggen. Dom är himla duktiga att lyfta fram ens blogg och jag blir så himla glad :) Har dock sett en del sura kommentarer på deras facebooksida, där det gnälls en del.. -"Ni länkar bara samma gamla bloggar om och om igen" ungefär. Buhu liksom ;)
 

Förstasidan

Blogg.se har lagt mitt senaste inlägg i bakbloggen på förstasidan ;) jag blir lika glad varje gång! :)
 
 

manitoba cream

Det pratas hejvilt om detta specialmjöl som är framtaget för just bröd och bullar. Det kräver att degen arbetas mer, men sägs ge fantastiska bröd! Igår gjorde jag slag i sak (tog bara 2 veckor att få tummen ur..) och bakade bullar på detta mjölet. Mest för att jag var nyfiken på om det skulle vara någon skillnad. Degen blev supersmidig och jäste till närmast perfektion.. och jo, de blev riktigt goda bullar! En påse kostar ca 27:- och de tycker jag absolut att det var värt. Skulle vilja baka tex thekakor på mjölet och se hur dom blir. Men de får bli någon annan gång. 
 
Slutsatsen; jo, mjölsorten spelar roll. Men att tex använda vetemjöl special (som även det är framtaget för bröd/bullar) till hårda kakor/pajer osv är slöseri. Rätt mjöl till rätt ändamål :)
 
 

Barnmorskan

Varit hos barnmorskan idag. 5 veckor sen sist.. järnvärdet har gått ner så nu måste jag börja med järntabletter. Jag har ju inte gått upp i vikt som jag ska, så sen sist har jag verkligen försökt att äta och gå upp. Det hade jag lyckats med - 3 kg på 5 veckor. Mer än jag trodde men jag ligger fortfarande på minus. 
 
SFmåttet hade ökat, var mest de jag va nojig över. Jag tyckte ju att magen inte växte men de blev jag motbevisad :) 
 
 

Står still

Går in i v 25 idag. Tog en bild för att jämföra med förra.. den till vänster är v 22, höger v 25. Jag ser ingen som helst skillnad?
 
Oro och nojighet kryper på mig och inte blir det bättre av att folk (främlingar som bekanta) påpekar vilken liten mage jag har. Kommentarer som "men du är ju inte alls stor!", "men guuud du har ju ingen mage!" och "är du säker på att datumet stämmer?!" -jag har lust atr skrika rätt ut.. Vad rör min mage alla andra? Varför blir man till nån allmän beskådning för att man är gravid? Jag ska börja klappa folk på deras halvfeta magar, berätta hur STOR mage dom har, säga saker som "ska du verkligen äta det där?" Osv. Nä, just det! Så gör man ju inte mot folk, eller hur? Så varför är de okej bara för att jag är gravid?
 
 

DIY

Jag gillar när man kan göra om och förnya något med simpla medel. Typ med en sprayburk. Och fort går det! Jag har i flera veckors tid letat efter enkla lampfötter att ha i vardagsrumsfönstrena. Äntligen har jag hittat det, på RK dessutom så 2 st kostade mig hela 45 riksdaler! Dessa sprayades i kopparfärg och jag köpte lampskärmar på rusta. Så snart är dom på plats i fönstret.
Som alltid när jag köper sprayfärg så går jag lite bananas och vill spraya aklt som kommer i min väg ungefär, än så länge är de bara lampor och ett par ljusstakar som varit ut för sprayflaskan. Ljusstakarna blev riktigt snygga tycker jag :)
 

Februari

Årets mest långsamma och trista månad är äntligen slut. Jag välkomnar februari med öppna armar. Ännu bättre att detta är en kort månad, de betyder att det snart är vår. Bara jag kan få göra ett avslut på saker och ting nån jävla gång, så kanske tankar och känslor ljusnar..
 
 

RSS 2.0