Nyfotat

Tänkte bara visa senaste dokumentationen av bakverk. Först en Vanilla Chai Cupcake, sedan brownies med karamellpopcorn. Mums!
 
 

Cravings

Börjar dagen med att försöka råda bot på mina cravings -bakar brownies! Colin är hemma med mig på fredagarna, vi kände att jag har varit frånvarande så mycket då jag hade fiket, att jag vill försöka "ta igen" det på något vis. Colin verkar inte klaga :)
 
Den gär helgem blir första helgen på jag vet inte när som vi är helt lediga utan några som helst planer. Så jädra skönt!
 

.

Hejdå.
 
 

Till bebisrummet

Vann en traderaauktion för ynka 65:-. Söta väggdekorer att sätta upp i bebisrummet. Bara alla prylar som står där (som inte är våra) tas därifrån så kan jag äntligen få börja bona och göra fint!
 
 

vecka 22

Går in i vecka 22 idag och jag tycker inte att det händer just nånting med magen.. :(
 
 
 
Jag hoppas det är vinkeln som gör det, för det mesta känner jag mig rätt framtung när de gäller magen men nu när jag skulle få det på bild kändes den genast liten.

Hemläxa

Varit hos barnmorskan idag. Vägde, kolla järnvärdet, lyssnade på hjärtljuden osv. Allt såg bra ut, men jag fick hemläxa. Jag har gått ner 6.5 kg sen jag blev gravid, jag har svårt att känna sug ens efter nåt att äta.. så nu vill bm att jag ska dricka en näringsdryck om dagen, utöver mitt dagliga intag av mat. Helst ska jag förbättra matvanorna helt.. men det är svårt. Inget frestar. Ett enda mål (i pyttestorlek) om dagen är inte ens nästan tillräckligt. Tror jag ska göra som syrran och köpa hem frukt och grönt så jag kan göra smoothies. Dock måste jag hitta något att stoppa i dom som inte bara är übernyttigt utan gärna lite kalorier med. Förslag?
 
Dennis har känt de första sparkarna idag. Jag har moderkakan i framvägg den här gången och jag känner verkligen skillnaden. Den gör att rörelserna från bebisen känns mindre.. de som känns väl är de sparkar som sker långt ner mot blygbenet, eller långt åt sidorna av magen. Mitt på känns sällan än så länge.

Master bedroom

Vårt sovrum får precis som Colins, växa fram med tiden. Är på jakt efter 2 träpallar att ha som nattduksbord, då vi valt att kassera dom som hör till sängstommen. Vi vill skaffa en ny säng, den här är så himla låg att jag har problem att ta mig upp. Jag kommer inte låta Dennis få sin vilja igenom ang en svart sängstomme igen. Snacka om att sluka ljus.. Idag har jag slipat upp garderobsdörrarna som någon smart typ LIMMAT upp affischer på. Var ett rent helvete att få bort limmresterna. Ser likadant ut på sovrumsdörren -men en sak i taget!
 
Målade garderobsdörrarna och ska skaffa nya handtag. Blev en jäkla skillnad och nu slipper jag störa mig på det mer :) Givetvis hann jag börja måla ena dörren innan jag kom ihåg att ta en före-bild. Före-bilden är alltså tagen EFTER slipning och bortskrapandet av lim och affischrester.
 
 

Barnrummet

Colins rum är betydligt mysigare där vi bor nu, än det var i lägenheten. Jag vill göra en fondvägg hos honom dock men saker och ting får växa fram pö om pö. 
 
Vi är på jakt efter en fullstor (90 cm bred) säng, då utdragssängen är så himla smal. Får se om vi får tag i någon, borde väl inte vara så svårt.
 
Till vänster (som inte syns i bild) har han ett skrivbord, där han kan sitta och måla. Mycket mallig kille blev det när jag ställde in det :) Lite mer tavlor skulle inte skada. Dom han har syns inte på denna bild. 
 
 

Byrån och älghornet

Tänkte bara visa hur det blev med byrån och älghornet i sovrummet. Det ska väl till lite ljuslyktor osv men jag lyckades ha en av lyktorna i golvet så jag ska inhandla en ny. Det får växa fram, sovrumsmyset. Men det känns vara en bit på vägen. Tycker verkligen om modellen på byrån. Riktigt snygg. :)
 
Och vitmålade älghorn kan väl aldrig bli fel heller.
 
 

Hello there

Idag har vi fått se lillebror :) Massor med liv i magen med puffande och buffande, vi såg hur han svalde fostervatten och vinkade lite med handen. Vi såg även klart och tydligt att Colin hade helt rätt; det är en lillebror i magen :)
 
Jag skulle kunnat lega där i flera timmar och bara titta på lillen. Så häftigt!
 
 

Ljust och Ultraljud

Dennis plockade ner hela stommen till överskåpen igår. Det blev nästan som ett helt nytt kök! Öppet och luftigt, så mycker bättre! Tänk så mycket ljusare det blir den dag vi har råd och möjlighet att måla taket vitt och skaffa nya luckor!
 
Idag ska vi äntligen på ultraljud. Colin ska såklart få följa med och titta på sitt småsyskon. Hoppas att vi får reda på vad det är, pojke eller flicka? Vad tror ni? :)
 
Får vi det, så kan man ju redan nu börja göra i ordning lite i bebisrummet :) Jag skulle vilja göra en fondvägg i allas vårat sovrum, vårat, Colins och bebisens.. då skulle man varit på rusta där dom har billiga tapeter ;) Till vårat rum har vi redan tapet. Vi behöver bara tapetklister och motivation ;)
 
 

Projekt

Vi har en del projekt att ta tag i här hemma. Vi tar det pö om pö och fixar och donar i den mån vi orkar och kan. Jag har sprayat ett älghorn vitt, som satts upp i vårt sovrum idag. Igår började vi renovera en stor byrå som var i ful-furu (dom som känner mig vet att jag HATAR furu) och målade ett lager. Idag har jag målat ett lager till och sedan ska den lackas. 
 
Dennis har börjat montera ner överskåp som skärmat av köket. Bara skåpluckorna försvann så såg man att det kommer bli så öppet och fint och luftigt! Så får vi helt plötsligt nästan 2 meter extra bänkyta att nyttja! :)
 
Köket ska helt klart få nya skåpluckor, kakel osv, men att renovera ett kök är dyrt. Så, vi gör små grejer som inte kostar något, och tar de eftersom helt enkelt. Jag får stå ut med hemsk furu ett tag till helt enkelt.
 
 

Ljus i mitt hus

Vi har bristvara på lampor sedan vi flyttade in i huset. Det är många fönster och tak som behöver lampor. Vi köpte några igår, men saknar fortfarande ett gäng. Vi käpte en fin, turkos taklampa till colins rum. Det kändes som prio ett. Så några fönsterlampor till kök och vardagsrum. 
 
Pappa med fru kommer upp snart och sover i vårat gästrum. Så, kan ju va trevligt med någon slags belysning där inne. Jag har länge tänkt att det vore fint att göra om ett av prydnadshusen jag har, till en lampa. Idag gjorde jag slag i sak. :) Blev riktigt bra och jag tror jag måste försöka hitta fler hus ;)
 
 

weirdo

 

RSS 2.0