40 fulla veckor

Jaha, så var dagen här. Dagen då lillebror är beräknad att komma. Fasen, jag som varit bombsäker på att han skulle titta ut lite tidigare precis som Colin. Nix! Så nu håller jag tummarna att han kommer inom de närmsta dygnen, för jag orkar på riktigt inte mer nu.
 
Allt jag känner är småvärkar, ilningar i bäckenet ner mot fiffin, lite illamående och en helvild bebis. KOM IGEN NU! 
 
 

Inte än

Här var det dåligt med uppdatering. Jag är otålig och har inte haft någon lust att blogga helt enkelt. Ingen bebis än alltså. 2 dagar till BF och jag har ju i min lilla gissningslek haft dagens datum som gissning på när bebis kommer. Sker inget drastiskt så näe, det blir ingen bebis idag heller.
 
Känns som att han retas med mig. Jag har bitvis massor av känningar, såpass att jag överväger att börja klocka men då avtar det.. börjat få sjukt ont i ljumskarna nu. Barnmorskan säger att jag ska se de som ett tecken på att jag öppnar mig och han borrar ner sig. Så nånting händer ju men de känns som att det aldrig kommer komma nån bebis. Jag ska bara va tjock och otymplig för alltid. Jag är då ett levande bevis på att det spelar ingen som helst roll hur mycket man håller gång och stökar på, det skyndar inte på nånting..
 
Magen har i alla fall börjat sjunka. Skiljer 2 dagar mellan bilderna. 
 
 

Leka trädgårdsmästare

Igår agerade jag och Colin trädgårdsmästare. Rabarbern som fanns på gården här har väl inte tagits hand om så som sig bör, nästan hela tuvan var övervuxen av ogräs och jag kände att ska vi få några rabarber måste jag göra nåt åt det. Dennis har hämtat pallkragar åt mig som jag ska plantera i och igår gjorde jag slag i sak och flyttade rabarbertuvan. Jag hoppas dom tar sig, dom fick massor med regn igår och dom ser faktiskt mycket piggare ut redan idag. Lite värme på det här så tar det nog sig. Och lite kogödsel skulle nog va på sin plats!
 
Jag vet ju att när jag stökar på med något såhär så får jag räkna med att få ont sedan, men på nåt vis är det liksom värt det. Det kommer ju inte direkt finnas obegränsat med tid när bebis anlänt så det är bäst att passa på nu känner jag. Colin är ju såpass stor att han gärna hjälper till och är med när jag stökar på.
 

Fullgången

V 38 är här och bebis räknas numera som färdigbakad. Vi får väl se när han har tänkt titta ut. Jag har gissat på den 26e, alltså 2 dar innan BF men de är ju omöjligt att veta..
 
 

Regn

Igår sken solen större delen av dagen, idag är det regn igen. Hade hoppats på finväder idag med så kan kunde påta på i sakta mak i trädgården. Det ser ut som att jag får påta på inomhus istället..
 
Jag försöker att gå i alla fall en lite promenad med Pepsi om dagarna, någrra längre går inte med den här väldigt gravida kroppen. Jag är himla tacksam åt att vi har skogen bokstavligt vid husknuten! Igår var det rena konserten med alla fåglar.. Pepsi tycker väldigt mycket om att gå i skogen med -win win.
 
 

Piffad?

Jag har faktiskt inte riktigt orkat bry mig i varken hår eller smink på ett tag nu. Som mest har det blivit fixade bryn och mascara, håret i en toffs.
 
Igår färgade jag håret för första gången sedan jag plussade i september. Jag har alltså haft min egen färg länge. Sist jag färgade hittade jag en färg som var nästan exakt som min egen så jag har sluppit markant utväxt. Men nu var det dags kände jag. Blev riktigt nöjd med färgen. Jag kan ju aldrig bestämma mig om jag ska ljusa upp med kolaaktiga slingor, eller om jag ska förbli mörk. Så vi får se hur det blir :)
 
 

Jabadabado

Igår hämtade jag ut paket som jag fått drån Jabadabado. Fina förvaringsboxar :) Har tidigare köpt en lampa därifrån, helt utan att jag tänkt på det, så var ju det också i form av en luftballong ^_^
 
Himla fina i alla fall och bra priser. Jag vill ha så himla mycket från deras sida men får helt enkelt hejda mig!
 
Idag är det grått och trist ute. 5 maj har i många år inneburit påminnelse om nåt jobbigt och det var även bland det första som dök upp i huvudet det här året med. 14 år. Det är lång tid.

Det tar sig

Idag har jag skruvat ihop spjälsängen och bäddat i den. Den står inne på lillebrors rum ändå, den får flytta in till oss när han kommit. Blir så trångt så det är ingen panik. Sakta men säkert växer ett bebisrum fram. Jag skulle velat ha några nya mattor både till Colins och bebisens rum, ska se om jag kan hitta några för ett bra pris.
 
Talvor har kommit upp på väggarna. Letar fortfarande efter en tavelhylla samt en liten golvhylla.. Rätt kalt med möbler och leksaker just nu. Överväger att göra om lära-gå-vagnen, med ny färg. Får se om/när jag gör slag i sak.
 
 
Varit hos barnmorskan på förmiddagen. Min vikt står fortfarande stilla.. mitt järnvärde låg på 108 idag. 104 sist. Jag får bakläxa och lite uppläxning för att jag är så sjukt dålig på att ta tabletterna.. Men, lillebror ligger med huvudet neråt (för nu i alla fall), dock ruckbar vilket innebär att han kan lika gärna vända sig igen om han känner för det. 
 
I tisdags fick jag starka misstankar om sipprande fostervatten. Det blev himla blött men kom inget mer direkt sedan.. Tog upp det idag och antagligen är det så att ena hinnan (man har ju 2) brustit. Mellan dom 2 hinnorna finns en liten mängd fostervatten och antagligen är det de som läckt eftersom det inte kom nåt mer. Men nu kan de faktiskt vara dags när som.. 

En sån där dag

Colin har hoppat i säng efter lite protester, Malin har åkt hem och jag har satt mig i soffan med en tallrik jordgubbar och melon. 
 
Humöret är inte det bästa, men inget jag rår på. Jag vill mest bara att det ska vara lördag nu så Dennis kommer hem igen. Oj vad jag behöver krypa upp i hans famn och få lite närhet..
 
 

RSS 2.0