Trädgårdsplaner

Varit ute och stökat undan lite samt klippt lite buskar, krattat undan löv och sådär.. längtar tills snön är borta och det torkat upp så man kan kratta hela gården. Vi har mycket vi vill fixa i sommar. Vi lär inte få ens hälften gjort. -lägga nya plattor i gången till bron, bygga ut bron, måla grunden på huset, gräva rabatter och trädgårdsland, jämna till gräsmattan och så nytt gräs (kala fläckar), bygga växthus, gräva upp buskar och istället plantera hallonbuskar, rensa uppfarten på gräs (yay..).. Säkerligen mer saker också men de var ungefär vad jag kom på :)
 
Lite mellis på det satt bra! Jag har hela 1500 kcal ca kvar att äta för idag, ingen lunch har det blivit.. så det kan nog bli en god middag med gott samvete!
 
 

Vår?

Om 9 dagar är det första maj. Det är nästan så det känns i luften.. 
 
 

Träna

Precis slagit mig ner i soffan efter att ha tränat och duschat. Det kan va den bästa stunden på dan, att få hänga framför tvn efter att ha nattat barnen, tränat och duschat. Perfekt!
 
Jag är lite förkyld och vilade måndag-tisdag men sedan kände jag att jag nog är pigg nog för träning. Lite snorig näsa är väl inte hela världen! Jag börjar alltid med att värma upp på crosstrainer (så glad jag är att jag fyndade en sådan!) och sedan kör jag styrkepass. Idag armar/axlar/bröst. Sist jag körde det hade jag redig träningsvärk i skuldrorna.  Då vet man att det tar! 
 
Såhär har träningen sett ut hittills den här månaden. Det gula dagarna är träningsdagar.
 
 

Att vara öppen

Vet ni, jag är trött. Trött på att vara hemmamamma utan något som helst socialt liv. Är "mamma" det enda jag är? Ta det inte fel nu. Jag älskar mina barn och jag älskar att vara deras mamma. Men jag saknar något. Jag saknar en vän. Någon att hitta på saker med, prata med både när man är glad eller när man är låg. Det jag gör nu, att vara såhär öppen i bloggen, jag går verkligen emot mig själv nu. Men det skiter jag i. Jag kanske tar bort allt det här jag skrivit, kanske inte.
 
Tro mig, jag har försökt. Jag har slängt ut trådar både här och där. Jag har bjudit på middagar, jag har hört av mig, jag har sagt "hör av dig om du vill ses, jag kan närsom".. men inget. Jag vet inte varför det inte blir något mer än så faktiskt. Jag har blivit en ofrivillig eremit. Det är sällsynt att jag för en vuxen konversation med någon utöver Dennis. 
 
Jag vet inte ens var jag vill komma med det här inlägget. Jag behöver bara få ur mig det, antar jag. Solen skiner, matchar dåligt med mitt humör idag..

Bra start

Iochmed att jag började träna så har jag även försökt äta rätt och bra och igår hittade jag en app där man skriver in allt man äter under dagen, efter att ha fått visst mycket kalorier att "äta upp" utefter de mål man angett (gå ner i vikt, gå upp i vikt, leva hälsosammare) och appen är verkligen kul! Roligt att kunna se exakt hur mycket kalorier saker innehåller. 
 
Jag började morgonen idag med en polentagröt med hallonsylt, banan, några jordgubbar och en kopp te med honung och mjölk. Gott och nu är jag proppmätt! Hade hoppats på att kunna träna idag (trots träningsvärken i axlar/armar) men jag vaknade upp med halsont och täppt näsa.. kanske ett lite lugnare pass?
 
 

Sina första steg

Mio tog sina första steg ikväll, flera stycken <3
 
 

Lillapan

Mio ser ut som en liten apa när han kurar ihop sig såhär hos mig. Så mysigt, min lilla apbebis <3
 
 
Jag har lite träningsabstinens, känns både lustigt och roligt och inte som den gamla jag. Muskler börjar träda fram och jag känner hur jag blir starkare. Riktigt kul när man märker att nånting händer! Ingen idé att stirra på vågen, den står mest still eller extremt långsamt neråt, men då väger ju muskler mer än fett med. 

Växthus

Idag var vi och hämtade ett 20tal gamla fönster med spröjs. Betalade 100:- för alltihop! Ibland har man verkligen tur, så i sommar blir det att bygga växthus <3 Jag som fantiserat och drömt om en egen gård med rabatter fulla med vackra blommor, bärbuskar, ljuvligt doftande syrén osv.. Äntligen! Den här sommaren kan jag få mer gjort än förra, då blev det inte många knop, med en liten plutt-bebis som verkligen var pinfärsk då :) Tänk att om 2 månader blir Mio 1 år. Herregud..!
 
Det börjar äntligen vara vårväder och lite värme.. i solen på balkongen är det just nu 9 grader. Snön kan inte försvinna nog snabbt nu!
 
 

Lördag

Nytränad, nyduschad och på med facet. Vi får se vad den här lördagen har att erbjuda då.
 
 

RSS 2.0