Produktiv helg

I helgen har vi varit i Hällesjö, i lörrdags bakade vi först tunnbröd sedan drog vi ut och plockade svamp! :) ÄNTLIGEN har jag fått plocka! Blev 2 fulla korgar med rödgul trumpetsvamp som jag sedan rensade och torkade. Väl hemma igen hittade jag fina och stora glasburkar att förvara svampen i. Både snyggt och praktiskt :)
 
Pesi fick följa med ut i skogen, hon är jätteduktig att ha med och tycker de är superkul!
 
 

Världens duktigaste

Idag var det dags för Mio att prova vara utan mig en längre stund, samt äta och sova på dagis. Dennis körde dit barnen vid 11 och jag for till sjukgymnasten då. Sjukgymnasten har hjälpt mig med en tid till en annan läkare och hon tycker fortfarande att jag absolut borde få göra en röntgen då hon anser att jag har tydliga diskbråcksymptom. Hoppas jag får någon hjälp nu!
 
Sen gick jag upp till mamma och skulle få åka med henne ner på dagis. När jag är i startgroparna att åka ner får jag ett sms från en av dagisfröknarna att jag behöver inte stressa för Mio sover redan och allt gick så bra :) Så jag var inte dit förrän 14 då dom skulle hem, så himla skönt att inskolningen går som på räls :)
 
 

Svampskogen!

Igår kväll skulle jag egentligen bara gå en sväng med Pepsi i skogen. Hittade blek taggsvamp och kom fram till att jag behövde något att ålocka i så jag gick hem med pepsi och gick ut igen och hittade ännu mer taggsvamp och även brödticka och fårticka. Sistnämnda har jah nata smakat på en gång för flera år sedan så det blir spännande att hitta på nåt med dom! Taggsvampen tror jag att jag ska smörsteka och lägga på macka :) 
 
Så roligt att gå i skogen när man hittat svamp som man känner till! Solen bröt igenom grenarna och fåglarna kvittrade. Mysigt.
 
 

När pappan kommer hem

Barnen blir så himla glada när Dennis kommer hem från jobbet. Dom riktigt klänger på honom, som ni kan se ;)
 
 
Jag längtar efter att få börja jobba nu, och alla möjligheter vi får i och med det. Äntligen kommer vi kunna börja betala av lånen i betydligt högre fart (i denna takt är lånet jag tog för cafét betalt om 2 år, då är jag skuldfri igen) och sedan kan vi ÄNTLIGEN börja fundera på att renovera köket! Det är verkligen högsta prion för min del. Köket är så brutalt fult.. och trasigt. Luckor som inte sitter där dom ska, själva speglarna på luckorna är knäckta på flera skåpdörrar.. repor till tusen. Ja jag kan göra listan oändligt lång. Jag längtar efter ett vackert kök!

Inskolning

Mio har gjort sina 2 första dagar på inskolningen. Inga problem alls hittills och jag hoppas att det fortsätter så här bra. Känns konstigt att han ska börja dagis.. han känns så liten. När Colin var lika gammal tyckte man ju att han va en storkille men Mio känns fortfarande som min lilla bebis.
 
 
Har fått skitont av promenaderna till och från dagis. Det onda har spridit sig ända ner till vänster fot. Från att ha gjort ont i ländrygg och ner i skinka och lår.. nu känns det som om benet ska trilla av. Det är ju verkligen top notch det här..

...

 
 
Jag blir bara så trött. Så trött, så trött.

Älgskav

Igår blev det älgskav till middag, tackar svärmor för köttet :) Det är ju riktigt gott och lyxigt att få älgkött. Funderar på dagen middag redan. Vi äter väldigt myclet pasta.. vore ju bra med mer variaton men inspirationen tryter tyvärr.
 
 

Tillbaka till vardagen

Första dagen tillbaka till rutiner och vardag efter semester och sjukskrivning. Mio kört stenhårt med mig och är mer yrväder än vanligt.. Tur det är onsdag, en liten mjukstart med bara 3 dagar till helg :)
 
 

I hallonsnåret

I söndags var jag och Colin ute och plockade svamp i Hällesjö. Colin plockade nästan lika flitigt som han pratade, riktig surrkuse :) Han fick ihop 250g och var supermallig över sina hallon, dom skulle vi göra hallonpaj av tyckte han :)
 
Jag fick ihop 5 kg hallon, inte fy skam att stoppa det i frysen! Jag förstod dock att jag skulle få ont av det.. det är ju inte direkt så att hallonen växer alldeles lättillgängligt eller så. Men jag kände att det var värt det. Jag har fan inte kunnat göra nånting av det jag hade tänkt i sommar så jag har liksom fått nog nu. Jag kämpar på bäst jag kan och försöker att inte tillåta kroppen hindra mig. Men nog känns det att jag varit ute och gått i lite väl knöligt underlag. 
 

Badpojkar

Igår rundande barnen av kvällen med ett bad. Synd att vi inte har badkar hemma, dom tycker de är himla kul att bada ihop :) Hemma badar dom i balja om de ska badas. 
 
Idag ska vi åka båt till hembygdsgården och ta en fika. Sen hoppas på att kunna fara och se om vi hittar hallon..
 
 

Ser fram emot svamp

Det verkar onekligen som att det är slut på sommaren, redan. Ser dock fram emot svampsäsongen och hoppas jag kan få med mig Dennis eller mamma och leta efter gula kantareller. Är säkert 8-9 år sedan jag plockade det senast.. har helt glömt var de var dessutom så det får bli på magkänsla. Senare i höst ska vi leta trattkantareller och rödgul trumpetsvamp. Stället vi plockade dessa på för några år sedan fanns det inget på när vi kollade för 2 år sedan. Det var alldeles för blött då. Skulle gärna hitta blek taggsvamp, fårticka och karl johan med. Vi får väl se vad skogen erbjuder. Skulle behöva en svampkompis. Dennis blir less ganska snabbt om man inte hittar något.
 
 
Jag hade ju verkligen hoppats på värme nån vecka till, så blommorna som står med knopp hinner blomma. Både stockrosorna och galdiolerna har knopp nu, sent om sider.. vi får se!

Som en gammal tant

Jag är så less. Less på att ha ont, vara stel och gå krokig som en gammal tant. Jag har nåt som känns som superspända muskler i sätet så när jag ligger ner kan jag inte ha benen utsträckta. Dock har jag försökt härda ut det onda för att stretcha, och då domnar och pirrar det enda ner i tårna. Så absolut nervpåverkan. Jag hoppas att övningarna jag fått hjälper, jag vill inte ha det så här längre.
 
Det är svårt stundvis att hålla humöret uppe. Helst vill jag bara gråta, men istället håller jag tillbaka och blir sur och tvär istället. Vet inte vilket som är att "föredra"?
 
Jag vet inte hur dagarna ska gå när sjukskrivningen är över och jag blir själv med barnen. Jag kan verkligen inte bära Mio, det gör så jäkla ont! Jag kan ju inte ta hjälp av mamma varenda dag direkt heller. Får se hur allt blir..
 
 

Hällesjö

Igår förmiddags åkte vi till Hällesjö och blir här hela helgen. Pepsi får springa lös och är hur nöjd som helst, barnen har sparkat boll och pepsi jagar den bäst hon kan. Tror både barn och hund är rätt slutkörda! 
 
 
Jag är sjukskriven ytterligare en vecka. Pratade med läkaren (som aldrig gjort nån riktig undersökning what so ever) och jag sa att jag kan fortfatande inte lyfta min 1åring, han ansåg att "det är inte så jobbigt att ta hand om barn så jag förlänger en vecka sen förlänger jag inte mer". Kan ju känna att han antagligen inte har egna barn.. Mio väger 10 kg så han är inte direkt lätt att bära på. Så jag får väl lyfta sönder ryggen då. Sjukgymnasten tyckte absolut att jag behövde förlänga sjukskrivningen men läkaren tyckte visst annat. Var något irriterad efter samtalet med honom.. Sjukgymnast sa att det absolut är en nervpåverkan jag har och högst troligt ett nytt diskbråck eller de gamla som spökar.. vi får se vad det blir av det här helt enkelt. 

Tillbakablick

Har suttit och läst gamla inlägg från då jag var gravid med Mio. Det finns fler bilder på Mio-magen än Colin-magen, ändå inte särskilt många.. Ibland saknar jag att vara gravid. Kan känna att jag vill få chansen att enbart känna mig lycklig och glad under en graviditet. Ingen av mina graviditer har varit solsken och persikor direkt, då jag dels hade väldigt mycket krämpor av alla dess slag och dels mådde jag pyton psykiskt. Båda gångerna. Vad är oddsen för det liksom? På nåt sätt lyckades saker och ting överskugga det största man är med om i livet. Speciellt när jag väntade Mio. Sjukskriven från v 15 för utmattningssyndrom och foglossning. Jag hittade ett inlägg där jag beskrev orkeslösheten -jag orkade inte ens slå på tvn för att ha något att vila ögonen på, utan kunde sitta rakt upp och ner i soffan och bara stirra ut i luften. Dennis var brydd många gånger då han kom hem på lunch, varför jag bara.. satt där? Då hade jag suttit så i nån timme eller så. Jag har nog förträngt mycket av hur jag mådde. Försvarsmekanism kanske?
 
Jag hittade flera bilder som jag helt glömt bort, denna tyckte jag var lite extra fin. Även om jag mest kände mig stor som ett hus då ;)
 

Stockrosor

I våras sådde jag stockrosor som jag sedan planterade ut i början på juni. Stockrosor ska inte blomma förrän andra året men jag har knopp på flera stycken! Jag hoppas dom hinner blomma innan frosten kommer.. får se om dom överlever vintern, annars får jag väl göra ett nytt försök nästa vår igen. Dom är så otroligt vackra så jag hoppas verkligen att dom vill blomma :) Dom har blivit ganska stora.. satt även fingerborgsblommor (digitalis) som jag frösått, satt dom lite väl tätt dock men dom är redigt stora nu!
 
 

Ringvattnet 350 år

I lördags var vi till ringvattnet där det var en tillställning, firande av byn som är 350 år nu. På dagen var det tipsrunda och vikingcup, på kvällen var det liddag och sedan dans. Jag fick dock så ont att jag gav upp och gick hem och la mig redan vid 21.30.. vilken partyprisse man är va? Kändes däremot väldigt skönt i söndags, att slippa vakna bakis.
 

RSS 2.0